Pieters en Colsaerts mikken vandaag op betere ronde

29 juli 2016

Thomas Pieters 71 (+1). Nicolas Colsaerts 72 (+2).
Beide Belgen dobberen na de eerste ronde in het US PGA Championship rond de cut lijn. Vandaag is een puike ronde nodig om het weekend te halen.


Thomas Pieters begon goed. Op zijn eerste negen holes kwam hij in -2 door. Op de slot negen liep het moeizamer want daar moest hij, door drie bogeys, een +3 aanvaarden.
Vooral zijn driving zat niet al te goed. Thomas haalde slechts 35% van de fairways op Baltusrol. Dat zorgde voor ook slechts 55% greens in regulation.


Nicolas Colsaerts onderging zowat hetzelfde lot. Goed op zijn front negen, minder op zijn slot negen.
Ook hier slechts 35% geraakte fairways, maar wel wat meer greens in regulation.

Dat er op Baltusrol goed gescoord kon worden bewees de stille Texaan Jimmy Walker (foto) met een 65.


Die -5 bezorgde hem de leiding met één slag voorsprong op Emiliano Grillo, Ross Fisher en Martin Kaymer.

De Big Four? Jason Day (-2), Jordan Spieth (par), Rory McIlroy (+4) en Dustin Johnson (+7).

Rory McIlroy duwt Team USA in favorietenrol Ryder Cup

29 juli 2016

Rory McIlroy heeft het in de marge van het US PGA Championship ook gehad over de nakende Ryder Cup.


“Team USA vertrekt daar als favoriet. Da’s toch duidelijk… Wij zijn underdogs”, orakelde Rory in een vraaggesprek. “Maar dat stoort ons niet. Vanuit die positie zijn we het sterkst. Ik vermoed wel dat beide teams heel wat jonge ambitieuze spelers in hun rangen zullen hebben.”

Moeizaam rondeslot voor Chloé Leurquin in British Open

28 juli 2016

Chloé Leurquin heeft niet de door haar verhoopte start genomen in de Ricoh Women’s British Open. Op Woburn volstond haar 74 (+2) net voor een plaatsje in de top 100.
Vooral het slot van haar ronde was moeizaam. +3 op zes holes.


74 was ook de score van wereld nummer één Lydia Ko. Michelle Wie en Paula Creamer kwamen zelfs op 76 uit.

Toch werd er op Woburn laag gescoord werd. De Koreaanse Mirim Lee (foto) noteerde bijvoorbeeld een sublieme 62. Die -10 bezorgt haar de leiding in deze Major.

Pierre Relecom wint Benelux PGA Trophy

28 juli 2016

Gisteren zwierde Pierre Relecom (foto omringd door PGA Holland-directeur Frank Kirsten en Houthalense collega Philippe Vanderstricht) zijn troefkaarten reeds op de Houthalense tafel.
Vandaag op de tweede en tevens slotdag van de Benelux PGA Trophy hield hij het hoofd koel en won het tornooi met -5 en twee slagen voorsprong op runner-up Robin Swane.


Titelverdediger David van den Dungen, Lars Buijs, Ralph Miller en een erg goed presterende Stéphanie Fransolet deelden de derde plaats die door Nicolas Vanhootegem gemist werd.

Arnaud Bal in buitenlandse tang

28 juli 2016

Halfweg het Belgian International Amateur Championship verdringen drie spelers zich aan de leiding.


Arnaud Bal (foto) houdt de Belgische eer hoog, maar moest met een -6 totaal het gezelschap van de Fransman Antoine Sammarchi en de Nederlander Jerry Ji (foto onderaan) aanvaarden.Ji liep de uitdagende Bruyéres-Quesnoy combinatie in 65 slagen.

Van Belgische zijde deden ook Cédric van Wassenhove en Alan De Bondt een forse sprong voorwaarts. Zij staan, samen met Yente Van Doren en Kristof UIenaers, met -3, op een gedeelde zesde plaats.

Leslie Cloots neemt de leiding in BIAC

28 juli 2016

Leslie Cloots (foto) blijft het uitstekend doen. Zij liep op de tweede dag van het Belgian International Amateur Championship in schitterende 66 slagen. Dat zorgde voor een -5 totaal en de leiding in dit tornooi.


Diane Baillieux handhaafde zich ook in de top van de BIAC. De Hulencourt-speelster is voorlopig vierde.
Clarisse Louis, Lucille Lambert en Charlotte De Corte laveren in de top tien rond.

An en McIlroy kloppen Nicolas Colsaerts

28 juli 2016

Traditioneel wordt in aanloop van het US PGA Championship een long drive competitie gehouden.
Daar bleek de Koreaan Beyong Hun An met een drive van 317 meter de beste. Hij ging Rory McIlroy en Nicolas Colsaerts vooraf die respectievelijk op 315 en 312 uitkwamen.


Het trio kreeg daarvoor niet alleen een gouden, zilveren en bronzen “money clip” maar ook 25.000, 15.000 en 10.000 dollar die ze aan een door hen aangeduid goed doel schonken.

Sergio Garcia wanhoopt niet, maar…

28 juli 2016

Sergio Garcia wordt samen met Lee Westwood en uiteraard Colin Montgomerie aangeduid als de topper die nooit een Major won.
Waar “Monty” uitgeteld is en “Westy” ook alle hoop lijkt op te gegeven, blijft “El Nino” dat doel najagen.


“Wat als ik dat niet haal? Dan ga ik wel niet in een grot zitten jammeren…”, stelde hij wel. “Er zijn meer dingen in het levend dan Major-zeges."

Sergio finishte viermaal als runner-up in een Major. Het US PGA Championship 1999 en The Open in 2007, 2008 én 2014.
Zijn palmares van dit jaar: Masters 34ste, US Open 5de en The Open 5de.

“Beef” met een “beef” wedge

28 juli 2016

Andrew “Beef” Johnson is in een mum van tijd een volksheld geworden.


Als vleesliefhebber doet hij er ook alles aan om zijn voorliefde voor dat voedsel te onderstrepen. Deels met de nieuwe wedge die Titleist speciaal voor hem bouwde.

Daar staan tien namen van specifieke vleesbereidingen op gegraveerd.

Christopher Mivis grijpt net naast zege in Pro Golf Tour

27 juli 2016

Christopher Mivis blijft het uitstekend doen op de Pro Golf Tour. In de Lotos Polish Open finishte hij als derde op één luttele slag van Hinrich Arkenau die zijn Duitse landgenoot Sascha Smidt in een play-off versloeg.
Daarmee nestelt Christopher zich opnieuw op de tweede plaats in de Order of Merit van de Pro Golf Tour.


“Ik kreeg pas in extremis een uitnodiging toegeschoven om in de Noord-Ierse Challenge Tour-wedstrijd te starten”, stelde Mivis. “Daar kon ik niet op ingaan, want ik was al op weg naar Polen. In de Swedish Challenge van volgende week zijn we weer met vier Belgen op de Challenge Tour. Hugues Joannes is rechtstreeks gekwalificeerd, Pierre Relecom, Thomas Detry en ik krijgen een wildcard van de KBGF.”

Guillaume Watremez en Pierre Relecom maken hun favorietenrol waar

27 juli 2016

Omnium-winnaars Guillaume Watremez en Pierre Relecom (foto) zijn erg goed aan de Benelux PGA Trophy begonnen. Beiden noteerden op Limburg Golf Houthalen een 68. Die -4 was goed voor de leiding.


Robin Swane en Lars Buijs, die verleden jaar de play-off verloor, volgen op één slag. Daarachter Nicolas Nubé en titelverdediger David van den Dungen.
De strijd is dus verre van gestreden.

Arnaud Bal leidt Belgian International Amateur Championship

27 juli 2016

Arnaud Bal (foto) etaleerde zijn uitstekende vorm door de kwalificatiewedstrijd voor het Belgian International Amateur Championship te domineren.


De Rinkvenner trok die lijn door tijdens de eerste van de vier wedstrijddagen van de BIAC waar hij zes slagen onder de par van Royal Hainaut dook. Een 66 die eveneens door de Deen Soren Broholt Lind genoteerd werd.


Ook Kristof Ulenaers (foto) deed het erg goed met een 68. Daarmee is hij derde. Yente Van Doren had één slag meer nodig. Jean de Wouters d’Oplinter twee.

Adrien Dumont de Chassart, verleden week nog succesrijk in de European Young Masters, dook zoals Antoine Burton één slag onder de par.

Belgische dames moeten buitenlanders laten voorgaan in BIAC

27 juli 2016

Duitse Anna Theresa Rottluff en de Française Pauline Stein hebben na de eerste dag van het Belgian International Amateur Championship op Royal Hainaut met 71 (-1) de beste score bij de dames binnengebracht.


Het duo gaat daarmee Leslie Cloots, Charlotte De Corte (foto), Eline Serrien, Diane Baillieux en de Duitse Anastasia Mickan vooraf die de combinatie Bruyeres-Quesnoy in 73 slagen rondden.
Lucille Lambert en Clarisse Louis haalden eveneens de top tien.
Hoopgevend voor de volgende dagen.

Chloé Leurquin klaar voor Ricoh Women’s British Open

26 juli 2016

Chloé Leurquin (foto) start donderdag hoopvol in de Ricoh Women’s British Open. Op Woburn Golf & Country Club kruist ze haar driver met de hele wereldtop.
Een afspraak die je uiteraard niet wil missen.


Lydia Ko vergaart uiteraard de meeste favorietenstemmen achter haar naam. Maar kan de pas negentienjarige Nieuw-Zeelandse dat ook waarmaken?
De concurrentie zal ongetwijfeld moordend zijn.


In het deelnemersveld ook Laetitia Beck, de in Antwerpen geboren Israëlitische, en… Bronte Law die Leslie Cloots versloeg in het European Ladies’ Amateur Championship. Anders hadden we een tweede Belgische in Woburn gehad…

België boven in PGA Benelux Trophy?

26 juli 2016

Morgen en donderdag duelleren Belgische, Nederlandse en Luxemburgse pro’s om de PGA Benelux Trophy. Plaats van handeling is andermaal Limburg Golf & Country Club Houthalen.


Met ditmaal een Belgische winnaar? Het palmares van deze Benelux PGA Trophy leert immers dat de Nederlanders tot nu toe meestal de bovenhand hadden. Verleden jaar won David van den Dungen die het na een play-off van Lars Buijs haalde (foto).


De Belgische delegatie wordt in deze editie aangevoerd door Omnium-winnaars Guillaume Watremez en Pierre Relecom.

Het palmares van de Benelux PGA Trophy
2010: Hugues Joannes
2011: Robin Swane (NL)
2012: Inder van Weerelt (NL)
2013: Gérald Gresse
2014: Floris de Haas (NL)
2015: David van den Dungen (NL)

Over Golf.be

Golf.be is de internet referentie voor de golfsport in België. Wij zijn de webstek en ontmoetingsplaats voor de Belgische golfer.

Golf.be wedstrijden en activiteiten


Schrijf nu in voor:

Lid worden van golf.be?

Internationaal golf in beeld

Tweets

 

Magazine Play Golf

  

Rubrieken

belgische clubs 
 
 
   kbgf  
 gmab  pga  
 
BELGIAN TOURING PROFESSIONALS
colsaerts
web facebook twitter web facebook

 twitter

Nicolas Colsaerts
Thomas Pieters

willems
web facebook twitterinaktief web facebook twitterinaktief
Chloé Leurquin
Lien Willems
  relecom
web facebook twitter web facebook twitter
Hugues Joannes
Pierre Relecom

 

web facebook twitter webinaktief facebook twitterinaktief
Christopher Mivis
Laura Gonzalez-Escallon
 
 
web facebook twitter web facebook twitter
Manon De Roey
Laurence Herman
   
web facebook twitter web facebook twitter
Vicky Tomko
Kevin hesbois
 
 
web facebook twitterinaktief webinaktief facebook twitter
Guillaume Watremez
Samuel Echikson
 
vanhootegem
web facebook twitterinaktief webinaktief facebook twitterinaktief
Rens Megens
Nicolas Vanhootegem
 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in

Populaire artikels

Recente reacties

Clubs & netwerken

  • atgolf

  • golfy

Golf.be suppliers

Adverteerders

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief van 20/07/2016 tot 26/07/2016

Volledig archief