Golf.be doet in oktober naarstig door

25 september 2016

Golf.be organiseert in oktober nog vijf wedstrijden.
Het Golf.be wedstrijdenseizoen zit er dus nog niet op.


De Golf.be Tour by evian doet op 1 oktober Naxhelet (foto) aan. Volgen dan nog op 2 oktober de Brabantse om dan het seizoen af te sluiten op Royal Ostend.

Ook de maandagse Golf.be Qualifying Tour biedt volgende maand twee wedstrijden aan. Op maandag 3 oktober is men op Limburg Golf Houthalen te gast. De maandag nadien trekt men dan naar Damme.

Nog dit. Golf.be werkt momenteel de wedstrijdkalenders voor 2017 af. Die worden nog beter dan in 2016. Ja, dat kan…

Er is in afwachting uiteraard nog de Golf.be Wintertour.

Tim Finchem kiest Tiger Woods

25 september 2016

Tim Finchem wuift de US PGA Tour volgend jaar juni vaarwel.
Normaal had de nu 69-jarige de scepter reeds aan opvolger Jay Monahan moeten doorgeven, maar de bestuurders van de US PGA Tour beslisten dat hij een jaar langer de plak mocht zwaaien.


Deels om Monahan in te laten lopen, maar vooral omdat hij in de iets meer dan twintig jaar dat hij de Amerikaanse Tour leidde en een absoluut succesnummer van gemaakt heeft.
Wat hij vooral aan Tiger Woods dankt. Die hielp hem van de US PGA Tour een miljardenbedrijf te maken.


Als je Tim dan ook vraagt wie hij de beste golfer ooit vindt, dan antwoordt hij, nu niet meer gebonden aan zijn onpartijdigheid:  “Ik hou van Jack Nicklaus, maar Tiger Woods is beter. Met de nadruk op “is”, want hij komt terug…”

Alan De Bondt finisht in het zog van Adrien Dumont de Chassart

25 september 2016

Een 73 in de slotronde van de Eisenhower Trophy heeft Alan De Bondt (foto links) tot op één slag van beste Belg Adrien Dumont de Chassart (foto midden) doen naderen.


Adrien eindigde als gedeeld 119de, Alan als gedeeld 125ste. Voeg er de 156ste plaats van Kristof Ulenaers (foto rechts) bij en je kan moeilijk van een Belgisch succes spreken.
Team Belgium finishte immers als 50ste van het 71 landenteams tellende kampioenschap.

Kevin Chappell remonteert Dustin Johnson

24 september 2016

Dustin Johnson (foto) moet de slotdag van het Tour Championship nog eens diep gaan om de beoogde FedEx Cup te winnen.


Kevin Chappell (foto) tilde zich na drie rondjes op zijn hoogte. Beiden staan op East Lake Golf Ckub op -8.
Rory McIlroy en Ryan Moore volgen op twee slagen.

Vooral Rory wil de Amerikanen op de vooravond van de Ryder Cup een mentale tip geven.
Over de Ryder Cup gesproken. Bubba Watson onderstreepte zijn ambities om de laatste Amerikaanse wildcard te grijpen met een 66.

Thomas Pieters heeft een probleem…

24 september 2016

Thomas Pieters heeft een probleem. In feite zijn vriendin…
Zij weet niet wat ze moet aantrekken tijdens de openingsceremonie van de Ryder Cup.


Wellicht is dat ongegrond want de dames worden, zoals overigens de spelers, van kop tot teen gekleed door de organisatie.

Pieters’ vriendin, die niet graag in de belangstelling staat, studeert Rechten en zal Thomas’ vader Jaak en moeder Véronique naar Hazeltine vergezellen.
Zus Lieselotte is er uiteraard niet bij. Die bevalt begin oktober.

Manon De Roey schittert in Straatsburg

24 september 2016

Manon De Roey heeft de NordicTrack Open de Strasbourg afgesloten met een 66. Dat was de beste dagscore in deze LETAS-wedstrijd.


Die superscore kwam er door twee eagles, evenveel birdies en een eenzame bogey. Opvallend was wel dat Manon op vier opeenvolgende holes een -4 lukte. Met die bogey er bij…
De Finse Sanna Nuutinen won de wedstrijd voor Kiran Matharu.

Porsche European Open tot 54 holes herleid

24 september 2016

De ochtendmist heeft de Porsche European Open in Bad Griesbach danig geteisterd. Vandaag was er weer een delay om de tweede ronde af te werken. De organisatoren beslisten daarom de European Tour-wedstrijd naar 54 holes te herleiden.
Ook om de aanwezige Ryder Cup-spelers voor extra werk te bersparen.


Alexander Levy (foto), de Amerikaanse Fransman, leidt comfortabel met -17. Runner-up Michaël Jonzon moet in de slotronde minstens vier slagen trachten goed te maken.

Nicolas Colsaerts vervolledigde zijn tweede ronde in 66 slagen en klom daarmee liefst 50 plaatsjes in het algemene klassement. Thomas Pïeters, met zijn gedachten wellicht al in de Ryder Cup, maakte een nog grotere sporng voorwaarts met een haast net zo goede 67.

Dustin Johnson blijft Tour Championship leiden

24 september 2016

Dustin Johnson is halfweg het Tour Championship de enige leider in de finale van de FedEx Cup.


Rondjes 66 en 67 zorgden voor een -7 op East Lake Golf Club in Atlanta. Eén slag beter dan Kevin Chappell en reeds vier op het duo Kevin Kisner en Hideki Matsuyama.
Jason Day gaf op wegens een rugblessure.

Belgian Men Team stijgt plaatsje in Eisenhower Trophy

24 september 2016

De Belgian Eagles zijn een plaatsje gestegen in het World Amateur Team Championship. België staat nu op een 51ste plaats.


Adrien Dumont de Chassart (foto) noteerde in de derde en voorlaatste ronde een 74, Alan De Bondt en Kristof Ulenaers respectievelijk een 76 en 78.

Australië leidt met meer dan ruime voorsprong op Ierland en de Verenigde Staten.

Rinkven zorgt voor seizoenslot van Antwerp Golftour

24 september 2016

De nieuwe South Course van Rinkven heeft de laatste van de zes manches tellende “Belfius – BMW Jorssen Antwerp Golftour” ontvangen.
Met drie nieuwe holes vormde de “South” een pittige uitdaging voor alle starters.


De ’s Gravenwezelse club zit overigens in de laatste rechte lijn van haar prestigieus Mastreplan. Na het caddiehouse en de beide championship courses is men nu druk bezig met de bouw van het nieuwe clubhouse. De opening daarvan wordt midden 2017 verwacht.

De “Belfius – BMW Jorssen Antwerp Golftour” lokte haast 800 deelnemers. Op dus naar de editie 2017. De zevende in de rij.

Uitslagen

Cat 1 mixed (0-16,4):1. Van Der Stighelen Guillaume 40; 2. Pas Wim 39; 3. Lindner Frank 36; 4. Smeets Michel 35/18; 5. Bergmans Kathie 35/16

 Cat 2 mixed (16,5-21,4):1. Boeykens Piet 43; 2. Vanhees Paul 36/20; 3. Meys Patrick 36/14; 4. Verfaillie Nicolas 35/18; 5. Esteingeldoir Paul 35/17

 Cat 3 mixed (21,5-36,0):1. Verbist Erwin 41, 2. Michiels Tim 38; 3. Van Hoyweghen Paul 37/18; 4. De Wilde Huguette 37/17; 5. Bistmans Pierre 36/19

 Nearest to the pin Alfacom (Hole 8): Ladies: Vandenbuverie Carine; Men: Peeters Ronny


 

Nicolas Colsaerts klimt richting top 10

23 september 2016

Nicolas Colsaerts heeft een erg goede tweede ronde in de Porsche European Open gelopen. Hij was een van de weinigen die 36 holes kon verteren.
Zijn 66 (-5) tilde hem net buiten de top tien.


Thomas Pieters moet nog twee holes van de tweede ronde afwerken. Hij staat voorlopig op -3.

Alexander Levy moet nog één hole van de tweede ronde afleggen, maar staat nu reeds op een -17 totaal. Een half dozijn slagen los van Martin Kaymer die de voorlopige tweede plaats opeist.

Leurquin en Willems missen de cut in Open de Espana Femenino

23 september 2016

Choé Leurquin en Lien Willems zijn er niet in geslaagd de finale fase van de Andalucia Costa del Sol Open de Espana Femenino te halen.

Rondjes 75 en 74 deden Chloé op Aloha op +5 uitkomen. Net aan de verkeerde kant van de cut.
Lien liet haar erg goede 72 van de eerste ronde met een 81 volgen. Ook een gemiste cut.


De thuitsfavoriete Azahara Munoz (foto) leidt.

Manon De Roey duikt onder de 70

23 september 2016

Manon De Roey heeft haar rug gerecht in de tweede ronde van de Open de Strasbourg.
Een 68 lopend, haalde ze vlotjes de cut. Iets waar Fanny Cnops en Laurence Herman niet in slaagden.


Met nog één ronde te gaan leidt het Britse duo Kiran Matharu (foto) en Michele Thomson.

Dustin Johnson meteen aan leiding van Tour Championship

23 september 2016

Dustin Johnson heeft zijn zinnen duidelijk op de FedEx Cup gezet.
In het afsluitende Tour Championship op East Lake Golf Club in Atlanta leidt hij samen met Kevin Chappell en Hideki Matsuyama de strijdvaardigheden. Het trio noteerde een 66 (-4).


Patrick Reed, de voornaamste opponent van “DJ” in de run naar de jackpot die de FedEx Cup toch is, deed het minder goed. Hij liep een 73 en is daarmee 18de van het dertigkoppige deelnemersveld.
Jason Day en Adam Scott scoorden beduidend beter met respectievelijk 67 en 69.

Van de kanshebbers voor de vierde en laatste wildcard voor de Ryder Cup toonde Bubba Watson zich de betere van voornaamste tegenstrever Daniël Berger. Jim Furyk kon zich niet voor het Tour Championship kwalificeren.

Round-up

22 september 2016

Porsche European Open: Zoals verwacht konden Nicolas Colsaerts noch Thomas Pieters hun eerste ronde afwerken. Nicolas staat na tien holes op par, Thomas na negen op +2.
De Oostenrijker Bernd Wiesberger leidt op de Beckenbauer Course van Bad Griesbach met 63 of -8.

Costa del Sol Open de Espana Feminino: Lien Willems deed het erg goed op Aloha Golf Club bij Marbella. De Rinkvense noteerde in deze Ladies European Tour-wedstrijd een 72 en dobbert daarmee in de subtop rond. Chloé Leurquin had drie slagen meer nodig en ziet de cut erg dichtbij komen.
De Amerikaanse Amelia Lewis leidt na de eerste ronde met 68 (-4).

Open de Strasbourg: Het Belgische trio, Manon De Roey (+5), Laurence Herman (+5) en Fanny Cnops (+6) zijn meteen op achtervolgen aangewezen in de LETAS-wedstrijd die in Straatsburg betwist wordt. De Française Astrid Vayson de Pradenne had minder moeite met de baan, getuige haar lediende 66 (-6).

Eisenhower Trophy: De Belgian Eagles hebben hun positie in het World Amateur Team Championship niet kunnen verbeteren. Adrien Dumont de Chassart noteerde een 76. Ook de score van Alan De Bondt. Kristof Ulenaers liep andermaal een 80.
Team Belgium staat 52ste in het landenklassement.

Over Golf.be

Golf.be is de internet referentie voor de golfsport in België. Wij zijn de webstek en ontmoetingsplaats voor de Belgische golfer.

Golf.be wedstrijden en activiteiten


Schrijf nu in voor:

Lid worden van golf.be?

Internationaal golf in beeld

Tweets

 

Magazine Play Golf

  

Rubrieken

belgische clubs 
 
 
   kbgf  
 gmab  pga  
 
BELGIAN TOURING PROFESSIONALS
colsaerts
web facebook twitter web facebook

 twitter

Nicolas Colsaerts
Thomas Pieters

willems
web facebook twitterinaktief web facebook twitterinaktief
Chloé Leurquin
Lien Willems
  relecom
web facebook twitter web facebook twitter
Hugues Joannes
Pierre Relecom

 

web facebook twitter webinaktief facebook twitterinaktief
Christopher Mivis
Laura Gonzalez-Escallon
 
 
web facebook twitter web facebook twitter
Manon De Roey
Laurence Herman
   
web facebook twitter web facebook twitter
Vicky Tomko
Kevin hesbois
 
 
web facebook twitterinaktief webinaktief facebook twitter
Guillaume Watremez
Samuel Echikson
 
vanhootegem
web facebook twitterinaktief webinaktief facebook twitterinaktief
Rens Megens
Nicolas Vanhootegem
 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in

Populaire artikels

Recente reacties

Clubs & netwerken

  • atgolf

  • golfy

Golf.be suppliers

Adverteerders

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief van 16/09/2016 tot 22/09/2016

Volledig archief