sluiten

Royal Waterloo en Rigenée in Men 1 Interclubfinale

zat 27 april
Adverteer hier

Royal Waterloo (foto) heeft in haar halve finale de maat genomen van regerend kampioen Rinkven. Een finale “avant la lettre”?

De Waals-Brabanders zwierden in de dubbelpartijen meteen troeven op tafel. Gewezen tourspelers Pierre Relecom en Hugues Joannes haalden het met 3&2 van Stefan Quy en Diederik Van Doorselaer. Lev Grinberg en Jack Boeckx Jr gingen tegen Sacha Lamraski en Léopold Isserntant met 2&1 onderuit. 2-0 voor Royal Waterloo.
De Rinkvenners beseften dat een superprestatie in de singles absoluut nodig was. Die kwam er evenwel niet. Lev Grinberg en Justin Wynen wonnen voor Rinkven twee punten, maar Riki Matsumoto, Hugues Joannes en Pierre Relecom, na winst op de 21ste hole tegen Stefan Quy, gaven Rinkven de doodsteek. 5-2.



In de andere halve finale kwamen Rigenée en Hulencourt met een 1-1 gelijke stand uit de dubbelpartijen.
Hugo Duquaine en Louis Defleur haalden voor Rigenée een punt binnen, het Franse duo Damien Boyer en Pierre Armengaud deden dat voor Hulencourt.
Dewi Merckx haalde meteen een single punt voor Hulencourt binnen. Ook Charles-Edouard Lewal deed dat, maar Hugo Duquaine, Louis Defleur, Basile Devillet scoorden voor Rigenée tegen.
Slotsom 4-3

Royal Waterloo en Rigenée treffen elkaar morgen op… La Marache van Royal Waterloo in de finale.



Terug naar boven