sluiten

 

“Alles ging snel…”

woe 23 november
Adverteer hier

Enkele uren nadat men officieel bekendmaakte dat Nicolas Colsaerts vice-captain van Team Europe voor de Ryder Cup 2023 werd, ontving hij ons via “Zoom” bij hem thuis in Dubai.

“Alles ging vlug, alhoewel ik in de coulissen reeds gehoord had dat Luke Donald mij als vice-captain wilde hebben. Wat hij bij een koffie tijdens het DP World Tour Championship dan ook effectief vroeg. IK heb daar geen moment over na moeten denken. Het is immers een eer.”

Nico bulkt, na meer dan twintig jaar op de Europese Tour, uiteraard van ervaring. “Voor mij is dat een grote familie. Daarbij komt nog dat ik me uitstekend versta met de andere vice-captains Thomas Björn en Edoardo Molinari. Ik denk dat er nog twee zullen bij komen.”Hij verwacht dat beide Thomassen een serieuze kans maken om het team te halen. “Naast het officiële klassement, worden er ook nog zes wild cards uitgedeeld. Ze behouden daardoor hun kansen als ze niet rechtstreeks via het puntensysteem gekwalificeerd zijn. Dat is wel de keuze van Luke. Gelukkig moet ik die niet maken...”

Of hij ooit droomt zelf captain te worden? “Daar kan ik onmogelijk op antwoorden. De kans bestaat omdat ik nu vice-captain ben. Maar eerst zien hoe ik het volgend jaar als vice-captain zal doen.”

Wat met LIV Golf.? “De US PGA Tour heeft de LIV Golfers uitgesloten voor de Ryder Cup. Ik denk niet dat ze daar op zullen terug komen. De DP World Tour heeft in dat verband nog geen beslissing genomen. Die zal wel volgen, maar in Europa hebben we voldoende topspelers.”


Terug naar boven