sluiten

Amerikanen zakken naar Scottish Open af

din 9 juli
adverteer hier

De Renaissance Golf Club ontvangt de Scottish Open. De Amerikaanse eigenaar Paul Savardi liet niets onbetuigd om wat top landgenoten naar de tussen Muirfield en North Berwick gelegen links course te lokken.

Een links met een Amerikaans cachet, want de gerenommeerde Amerikaanse golfbanenarchitect Tom Doak tekende voor de lay-out en waardeerde alles onlangs nog eens op.
Alles om de toppers optimaal voor te bereiden op The Open van volgende week.

Daarom start Rory McIlroy wél in de Scottish, terwijl hij de Irish skipte. “Rors” speelt zelden drie wedstrijden op rij. Justin Thomas en Rickie Fowler zijn de Amerikaanse lanspunten.Geen Tiger Woods die The Open grotendeels op enkele links courses ter plaatse wil voorbereiden. Daarom logeert hij wellicht weer op het Mount Falcon Estate (foto) waar hij aan de Moy-rivier weer naar hartenlust en alle rust kan vliegvissen.

Wereld nummer één Brooks Koepka houdt er, zoals Woods, een erg beperkt wedstrijdschema op na. Voor hem tellen overigens ook alleen maar de Majors. Hij won er al vier… en slechts twee reguliere US PGA Tour-wedstrijden.

Terug naar boven