sluiten

Belangrijke Open d’Italia voor TNT

woe 9 oktober
adverteer hier

De Open d’Italia is een Rolex Series-wedstrijd. Met dus heel wat prijzengeld, want de European Tour eist minstens 7 miljoen dollar.
Wie daar goed scoort, doet een uitstekende zaak. In dat verband kijken we meteen naar Nicolas Colsaerts.

Die wil op de Olgiata Golf Club bij Rome de lijn van de Open de Espana doortrekken en andermaal hoog eindigen. Italofiel Colsaerts wil immers zijn Tour-kaart voor volgend jaar veilig stellen. Nico heeft die, dankzij zijn huidige 114de plaats in de Race to Dubai, voorlopig wel op zak, maar er kan tot het slot van het seizoen nog veel gebeuren. Ook al omdat het niet zeker is dat Colsaerts in de drie afsluitende Rolex Series-wedstrijden zal kunnen starten.

In de Turkish Airlines Open mag slechts de top 70 starten. Nadien wordt het startersveld voor Zuid-Afrikaanse Nedbank Challenge tot 60 gereduceerd en voor het seizoenafsluitende DP World Championship zelfs tot de top 50 beperkt.
Thomas Pieters is voorlopig de enige die in de drie afsluitende Rolex Series zou kunnen starten. Hij is 38ste op de Race to Dubai-ranking. Thomas Detry staat er als 63ste genoteerd. Voorlopig dus alleen maar de Turkish.
Meteen weet je dat de Open d’Italia zo belangrijk is voor TNT.

Starttijden Belgen
7u40: Hole 10: Thomas Detry, José-Maria Olazabal, Andrew Johnston
13u10: Hole 1: Thomas Pieters, Lee Westwood, Marcus Kinhult
13u50: Hole 1: Nicolas Colsaerts, David Horsey, Julian Suri


Terug naar boven