sluiten

De Belgen in de Soudal Open

don 12 mei
Adverteer hier

Hoe brachten onze landgenoten er van af op dag 1 van de Soudal Open

Thomas Pieters 69 en 26ste: de Belgische nummer één startte voortreffelijk. Na vier holes stond hij op -2, maar kon daar niet meteen een verlengstuk aan breien. Hole 13 en vooral hole 17 grepen hem bij het nekhaar.

Charles Roeland 69 en 26ste: de amateur die aan de Engelse University of Bournemouth economie studeert grossierde in liefst zes birdies, maar liep ook tegen vier bogey’s aan. Met 69 of -2 is hij de beste amateur.

Kristof Ulenaers 70 en 45ste: de Challenge Tour-speler probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken op een Rinkven dat nauwelijks fouten toelaat. Drie birdies en twee bogey’s zorgden voor een 70.

Lev Grinberg 70 en 45ste: Lev heeft wel een Oekraïens vlaggetje achter zijn naam staan, maar toch beschouwen we hem, zoals op Rinkven, als “één van de onzen”. Een spijtige bogey op de slothole hield hem van een 69. Morgen dan maar…

Guillaume Watremez 71 en 67ste: de drievoudige Omnium of Belgium-winnaar was dolblij dat hij via de PGA of Belgium in de Soudal Open kon starten. “Alles is bonus…”, glunderde minzame Guillaume

Thomas Detry 71 en 67ste: de roze wolk waar hij sinds de geboorte van dochtertje Sophia op zat was er niet op Rinkven. Te veel foutjes die hij meestal niet maakt. Dat kostte hem een paar strafslagen en was de reden waarom hij op par 71 eindigde. Vooral de birdie op de slothole zal hem terug op die roze wolk zetten.

Nicolas Colsaerts 72 en 87ste: de Belgian Bomber stapte… zenuwachtig naar de eerste tee. Hoe competitief zou hij na de lange break wegens zijn nog niet genezen nierziekte zijn? Het viel mee. 72 of +1. Beter dan hij wellicht verwacht of verhoopt dat.

Louis Theys 73 en 100ste: de Amerikaanse universiteitsstudent startte met een bogey
en een double bogey. Je denkt dan dat de Western Carolina
University-man onderuit zou gaan. Niet dus… tot op de laatste twee
holes. Twee bogey’s duwden hem naar een 73.

Lars Buijs 74 en 113de: zal ook geen goede herinneringen aan de Rinkvense slothole
hebben. Tot daar stond hij op +1, maar een double bogey door een
barslechte drive deed hem op 74 of +3 eindigen.

James Meyer de Beco 74 en 113de: was een laatstarter en kon, na een dipje in de
midden van zijn ronde de situatie deels rechttrekken met twee
opeenvolgende birdies op holes 15 en 16.

Alan De Bondt 75 en 131ste: moest ook ergens een double slikken en, zoals Louis Theys, eindigde de Pro Golf Tour-topper met twee bogey’s. Zijn twee birdies verzachtten gelukkig de pijn.

Yente Van Doren 75 en 131ste: deed niet onder voor zijn Pro Golf Tour-collega Alan De
Bondt. Eén double bogey, vier bogey’s en twee birdies zorgden voor die
75 of +4.

James Skeet 75 en 131ste: als amateur probeert de Ravensteiner zich wat in the picture te spelen om een University in de States te vinden waar hij golf met studies kan combineren. Door een double bogey op hole 13 en een tegenvallend rondeslot kwam hij op 75 uit.

Christopher Mivis 76 en 143ste: zorgde voor dé Belgische ontgoocheling van dag 1 op de Soudal Open. +5 na vijf holes... Het gevolg van twee zwakke tee shots en een quasi onspeelbare bal in de rough. Dan ga je uiteraard slikken en vooral twijfelen. Mivis hield echter zijn spel samen en finishte in die +5.

Jarno Tollenaire 76 en 143ste: startte met een double bogey en sloot zijn ronde af met bogey-double bogey-bogey. Niet bevorderlijk om een goede score binnen te brengen. Jarno moest een 76 aanvaarden.Terug naar boven