sluiten

Euh… Welke Tour?

zon 13 juni
Adverteer hier

Soms is er wat verwarring hoe het internationale Tour-gebeuren in elkaar zit.
Daarom nog eens een deze verduidelijking.

We starten met Europa.
Daar is de European Tour de absolute top. Daar evolueren Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts op.

Net daaronder is er de Challenge Tour, zowat de springplank naar de European Tour. Christopher Mivis is er een vaste waarde en Kristof Ulenaers is er momenteel de sterren van de hemel aan het spelen.

Onder die Challenge Tour zijn er de Satellite Tours die voor voedingsbodem zorgen.
Dat zijn de Alps Tour waar Kevin Hesbois op actief is, de Pro Golf Tour waar best wat Belgen starten, de Brits georiënteerde EuroPro Tour en de Nordic Golf League die uiteraard in Scandinavië populair is.
Van een “third level tour” kan je dus via de Challenge Tour naar de European Tour klimmen.Bij de dames is die piramide wat kleiner. Daar heb je de LET Access Series als opstap naar de Ladies European Tour.
Manon De Roey is de Belgische vaandeldrager op de Ladies European Tour. Anderen proberen die LET via de LETAS te halen.In Amerika is de piramidevorming haast identiek. Daar is de US PGA Tour uiteraard de absolute top.
De Korn Ferry Tour vervult daar de rol van springplank naar de US PGA Tour.Bij de vrouwen vormt de LPGA Tour het hoogste niveau. Leslie Cloots mocht daar deze week van proeven. Net daaronder is er de Symetra Tour van waaruit Laura Gonzalez-Escallon opnieuw de sprong naar de LPGA Tour wil maken.

Ga je het “werelds” bekijken, dan zijn er nog de Japan Golf Tour, de PGA Tour of Australasia en de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour die in principe even hoog als de European Tour moeten ingeschat worden.
De US PGA Tour staat natuurlijk een trap(je) hoger.


Terug naar boven