sluiten

Exclusief tot en met…

din 23 februari
Adverteer hier

In het Verenigd Koninkrijk zijn er afgerond zo’n 2500 golf clubs. Daar horen er een handvol bij die maar voor een… handvol spelers, lees hier leden en invites, toegankelijk zijn.


Queenwood (foto) is er zo eentje. De super private club in Surrey is de exclusieve thuishaven van “high profile members”, waarbij heel wat Amerikanen. Ook best wat tourspelers zijn er lid.

Buur Wentworth, dat in 2014 door de Chinese Reignwood Group opgekocht is voor zo’n slordige 155 miljoen euro, is sindsdien privaat geworden. De European Tour behoudt er wel haar hoofdkwartier.
The Wisley ligt eveneens in Surrey en kan eveneens een weliswaar beperkte schare van illustere leden naar voor schuiven. Francesco Molinari is daar één van.
Met Beaverbrook en Bearwood Lakes Surrey heeft Surrey, ten westen van Londen, nog twee andere “exclusive golf clubs”. De nabijheid van Londen weet je wel.De JCB Club (foto), pas geopend in 2018, is de speeltuin van de familie Bamford van de JCB constructie- en landbouwmachines. Qua ligging wellicht de mooiste.

Maar ook in Schotland zijn er banen die exclusiviteit uitstralen. The Carnegie Club bij Skibo Castle bijvoorbeeld of Loch Lomond (foto onderaan) dat, door de overname van de leden na een dreigend faillissement, opnieuw erg gesloten geworden is.Ook The Renaissance, een ontwerp van Tom Doak tussen Muirfield en Archerfield, opent zelden haar clubdeuren voor niet-leden.
Die niet-leden kunnen op deze clubs meestal alleen maar spelen als een lid hen uitnodigt.
En dan nog…


Terug naar boven