sluiten

Geen Team Belgium in hoogste flight

woe 11 juli
adverteer hier

Clarisse Louis bewees in de tweede ronde van het EK Team Ladies dat zij als Belgische nummer één aangeduid kan worden. Een 69 op Golf Club Murhof deed haar liefst 25 plaatsen stijgen. Zij is nu gedeeld 23ste. Clara Aveling zakte na een 74 naar een 41ste plaats. Ook het lot van Diane Baillieux na een 75. Ze is daarmee 53ste.
Team Belgium Ladies kon zich voor Flight B kwalificeren. Daar ontmoet men eerst Oostenrijk.

De Boys dan. Adrien Dumont de Chassart kon zijn puike uitgangspositie niet vasthouden na een 75. Hij viel daardoor net buiten de top 20. Matthis Besard bleef de tweede beste Belg. Team Belgium zakte naar een 15de plaats.
Team Belgium zit eveneens in Flight B. Daar ontmoet men eerste Frankrijk. Revanche…?

De Girls konden eveneens geen vuist maken. Elsie Verhoeven bleef de beste Belgische op een 69ste plaats. Chiara Vikkula als 82ste en Sophie Nibus als 83ste konden niet vermijden dat Team Belgium naar een 17de plaats zakte.
Team Belgium Girls start dan ook in Flight C samen met Slovakije en IJsland.

Het Team Belgium Men deed het wel goed in hun poging terug naar de hoogste divisie te promoveren. Alexandre Bailly bracht met 68 (-4) de tweede beste dagscore binnen, Giovanni Tadiotto voegde er een 70 aan toe en Kristof Ulenaers dook één slag onder de par.
Daarmee bezet Team Belgium Men de voorlopige tweede plaats na Zwitserland.

Terug naar boven