sluiten

Gullane wil wat bewijzen

woe 11 juli
adverteer hier

Gullane, spreek de naam als “Gillun” uit…, is de sympathieke buur van het door velen als hautain aangeduide Muirfield. Gelegen aan de Firth of Forth, de inham van de Noordzee richting Edinburgh, is het één van de meest geapprecieerde golfclubs in de brede regio. En daar zijn er veel.Het erg exclusieve en dus erg besloten Muirfield (foto) wordt in Lothian als de nummer één aangeduid. Gullane, dat drie achttien holes telt plus een “Children’s Course”, wordt met haar “N°1” als vierde in de ranking van “Top 100 Golf Courses in the World” opgenomen. North Berwick West en de Renaissance Club vullen de resterende plaatsen op het podium.

De Fidra Course van Archerfield is de nummer vijf en ziet Dunbar, Dirleton Course van Archerfield, Gullane N°2, Luffness New en Kilspindie de top tien afronden.Vooral Lufness New (foto), een werkstuk van Old Tom Morris, is het verborgen juweeltje bij Gullane. Wel ook erg privé.
Lothian huisvest overigens ook de mooiste par 3 van Schotland. De dertiende hole van de Glen Golf Club in North Berwick (foto onderaan) eist die eer op.

Terug naar boven