sluiten

Mind Muangkhumsakul moest nagelbijten

woe 9 oktober
adverteer hier

De Thaise Mind Muangkhumsakul (foto rechts) stond voor de start van het Symetra Tour Championship als tiende geklasseerd in de Volvik Race for the Card, zoals de Order of Merit van deze springplank naar de LPGA Tour genoemd wordt.
Vermits de top 10 van de eindrangschikking in de Symetra Tour naar de LPGA Tour mag, wilde ze in dat afsluitende Symetra Tour Championship een puike prestatie leveren.
Ze mocht echter niet starten…

Wat was er gebeurd? Mind miste woensdag de Pro-Am. Ze dacht dat die om 9 uur startte, maar dat moest 8 uur zijn. De Thaise kwam dus een paar minuutjes te laat en, zoals het Tour-reglement stipuleert, werd ze voor het tornooi gediskwalificeerd.
Ze moest dus tot het einde van de wedstrijd wachten om te zien of ze die zaligmakende tiende plaats kon behouden. Wat gebeurde.

Wie zich o.a. nog voor de LPGA Tour 2020 kwalificeerde? De Française Perrine Delacour topte het eindklassement. Julieta Granada, ooit winnares van de LPGA Playoffs in 2006 wat haar 1 miljoen dollar prijzengeld opleverde, en Ierse topper Leona Maguire (foto) zijn er ook bij.Terug naar boven