sluiten

Nederland blijft gas geven

vri 29 december
adverteer hier


Nederland is een golfgrootmacht. Niet alleen qua aantal golfers, maar ook dankzij het golfbanenaanbod.
Iedereen kijkt in 2018 uit naar de opening van Bernardus (foto). Miljonair Robert van der Wallen had best wat zakgeld veil om in het Noord-Brabantse plaatsje Cromvoirt een door Kyle Phillips uitgetekende baan te laten bouwen en dit naar de allerbeste normen.
Nu reeds stelt men dat Bernardus binnen de kortste keren de Nederlandse nummer één golfbaan zal worden. Ook de nummer één van de Benelux ?Met The Links Valley, die eveneens in het voorjaar 2018 zal openen, krijgt Nederland de eerste omkeerbare golfbaan van het Europese vasteland. De Nederlandse golfbanenarchitect Frank Pont tekende bij Ermelo een negen holesbaan uit waar je de holes ‘s ochtends met de klok mee en ‘s namiddags tegen de klok in kan spelen.

Als derde nieuwigheid is de reeds door ons besproken natuurgolfbaan op Terschelling. Alleen is dat nog minstens vijf jaar wachten vooraleer de baan kan gespeeld worden. Door de grondwerken tot het absolute minimum te beperken, wil men dat de natuur de golfbaan bouwt. En dat kost tijd.


Terug naar boven