sluiten

Pieters vecht terug, Detry toont regelmaat

zat 14 september
adverteer hier

“Moving day” begon desastreus voor Thomas Pieters. Drie bogeys, één double en gelukkig één birdie zorgden er voor dat Thomas in 40 slagen de eerste negen holes kon overwinnen. Daardoor duikelde hij een heel eind in het klassement.
Op de slot negen rechtte hij echter de rug. Zes birdies, waarvan vier op rij, deden hem de back nine in 30 slagen lopen. Dat zorgde voor een 70 (-2) en een -9 totaal. Opnieuw bij de mensen dus…

Thomas Detry kreeg een boost toen hij op de zesde hole, een par 4 van 343 meter, een eagle lukte. 34 + 36 zorgden er voor dat hij eveneens op 70 uit kwam.
Andermaal een bewijs van de regelmaat van Tom die tot nu toe in deze KLM Open kaarten 71, 70 en 70 inleverde.

Geen Nicolas Colsaerts in deze derde ronde. Nico keerde zwaar ontgoocheld naar België terug om op Hulencourt met coach Jérôme Theunis zijn volgende uitdaging voor te bereiden. Een erg belangrijke, want Wentworth, waar het BMW PGA Championship betwist wordt, ligt hem. Hij wil zo snel mogelijk zijn huidige 116de plaats vaarwel wuiven om in de top 110 te klimmen die hem een European Tour-kaart voor volgend seizoen garandeert.

Sergio Garcia en Callum Shinkwin leiden met -15. Thomas Pieters is gedeeld 9de op een half dozijn slagen van de leiders. Tom Detry staat op een 41ste plaats.

Terug naar boven