sluiten

Soudal Open zet België weer op de European Tour-kaart

din 13 april
Adverteer hier

België ontvangt dus volgend jaar opnieuw een wedstrijd van de European Tour.
Vic Swerts van Soudal en Bob Verbeeck van Golazo engageerden zich om drie jaar lang de Soudal Open te organiseren op het Antwerpse Rinkven.Rinkven was in 2018 en 2019 reeds de arena van de door Pieters Productions georganiseerde Belgian Knockout. De Soudal Open, volgend jaar in mei of juni, wordt wel een klassieke wedstrijd over vier dagen en 72 holes. De laatste Belgian Open in die wedstrijdformule dateert van 2000 op Royal Zoute waar Lee Westwood won.
Keith Pelley, CEO van de European Tour, toonde zich uiteraard enthousiast. “We zijn erg blij dat de European Tour volgend jaar naar België terugkeert. Soudal is de ideale partner voor dit tornooi en we zijn verheugd dat zo’n wereldspeler zijn schouders onder een European Tour-wedstrijd zet.”
Vic Swerts, zelf een meer dan gedreven golfer, maakt met Soudal de Belgian Open mogelijk. “Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts doen het voortreffelijk op de European Tour, vandaar dat ik als sponsor een tornooi wilde op datzelfde hoge niveau. De Soudal Open moet dan ook een heus golffeest worden.”

De organisatie van de Soudal Open wordt door Golazo verzorgd . CEO Bob Verbeeck wil met de European Tour-wedstrijd de magie van de grote golfwedstrijden doen herleven. “We zijn al enkele jaren actief in de golfsport. Een belangrijk tornooi past dan ook in dit plaatje. Andy Hancock wordt tornooileider.”
Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie is uiteraard ook in de wolken. “Zo’n tornooi in België organiseren is een hele eer voor België en de KBGF. De terugkeer van de European Tour is op veel vlakken goed nieuws. Onze toppers krijgen niet alleen een thuismatch, maar ook onze talenten en toekomstige toppers varen er wel bij. Meer zelfs, de hele Belgische golfwereld zal er beter van worden.”
De European Tour strijkt, na twee BKO’s volgend jaar dus opnieuw op Rinkven neer. De Antwerpse club verwerft daardoor het prestigieuze European Tour-label. Uiteraard tot grote vreugde van Rinkvense voorzitter Dimitri Rombouts die titelpartner Soudal en Vic Swerts in het bijzonder dankt voor de topwedstrijd. “Vic is al haast veertig jaar een eminent lid op Rinkven en onze leden en medewerkers zullen van de Soudal Open ongetwijfeld een grandioos succes maken. Dat klaarden we ook met de Belgian Knockouts.”
Tot slot de Belgische European Tour-drietand Pieters-Detry-Colsaerts. “Fantastisch…”, luidde het unisono. Had je iets anders verwacht?

Terug naar boven