sluiten

Team Belgium U16 verslaat Nederland in Junior Quadrangular

zon 6 oktober
adverteer hier

Spiegelven Genk was de arena van de Junior Quadrangular waar U16-teams van Nederland, Finland, Zwitserland en uiteraard ook België in aantraden.Gisteren moesten de deelnemers twee match play-duels betwisten. België won het eerste van Zwitserland met 5 -3. Paul-Guillaume Fettweis en Savannah De Bock (foto) brachten de beste Belgische scores binnen.
In de namiddag was het minder. De Finse junioren toonden zich met 5,5 – 2,5 de beteren. Cassiopée Oliviers (foto) en James Skeet (foto) zorgden elk voor een Belgisch punt. Het duo Maximilien De Cordes (foto) en Sil Beyers voegden daar een halfje aan toe.

De clash van de Quandrangular was uiteraard het Derby der Lage Landen tussen België en Nederland. In kletsnatte omstandigheden haalden de Belgische U16-toppers het met nipte 4,5 – 3,5 van Nederland.
Cassiopée Oliviers, Savannah De Bock, Hugo Duquaine en James Skeet zorgden voor vier punten, Maximilien De Cordes voor het halfje.

In het teamklassement eindigden Finland, Nederland en België met 2 punten. De som van de scores moest dus voor de beslissing zorgden. Finland won, België moest met de derde plaats tevreden zijn.

Terug naar boven