sluiten

Thomas Pieters wil het beter doen dan in Rio

woe 28 juli
Adverteer hier

Thomas Pieters greep in Rio 2016 net naast een olympische medaille. Hij werd vierde. “Mijn grootste ontgoocheling tot nu toe…”, blijft hij herhalen.
Logisch dat hij dat in Tokio 2020 wil bijstellen.
Op Kasumigaseki Golf Club gaat hij, zoals Thomas Detry, op zoek naar olympische eer.Een haalbare kaart, want het deelnemersveld is in vergelijking met andere toptornooien minder gestoffeerd. Omdat men zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten aan de start trachtte te krijgen, werden er een hele reeks restricties ingevoerd. Zo mochten de Amerikanen maar vier spelers afvaardigen.De zestigste en laatste gekwalificeerde, de Indiër Udayan Mane staat als… 386ste op de World Ranking. Meer dan vijftig plaatsen lager dan Belgische nummer vier, de Heusdenaar Kristof Ulenaers.

Wereld nummer één Jon Rahm is er door een positieve coronatest er niet bij. Ook Bryson DeChambeau moest om dezelfde reden forfait geven. Dustin Johnson en Louis Oosthuizen hadden geen zin in het olympisch tornooi en blijven thuis. Wat echter niet wil zeggen dat Collin Morikawa, Justin Thomas en Rory McIlroy ongeïnteresseerd aan de start zullen verschijnen, alhoewel Rory dat al liet doorschemeren.De topfavoriet? Uiteraard thuisspelende Japanner Hideki Matsuyama die in The Masters bewees dat hij naar het allerhoogste kan reiken.

Terug naar boven