sluiten

Tien strafpunten door verkeerde bal

zon 13 juni
Adverteer hier

Mark Hensby keek in het Palmetto Championship verbaasd naar zijn caddie. Op de tee van de negende hole van Congaree zag hij dat zijn Titleist Pro V1 een bepaald merkteken had wat hij nog nooit gezien had. Het was bij nader inzien een Titleist Pro V1x Left Dash, een “low spin” bal, terwijl hij steeds met een “gewone” Titleist Pro V1 speelde. Die "Left Dash" heeft, zoals je op de foto ziet een klein streepje links van Pro V1x...



Wat was er gebeurd?
Op de derde hole had hij een bal in het water geslagen en een nieuwe bal uit zijn bag gehaald om te droppen.
Dat bleek die “Left Dash” te zijn die zijn caddie op de putting green per vergissing opgenomen had. Dat was echter een bal van de daar eveneens oefenende Pat Perez.

“Rules Official” geroepen en beginnen te tellen.
Zoals het reglement stipuleert, moest hij op de score van iedere, met die verkeerde bal gespeelde hole, twee strafslagen toevoegen.
Tien dus…

Pro's moeten immers een ronde met steeds hetzelfde type bal spelen.
Wij als amateurs uiteraard niet. Toch is het aangeraden. kwestie steeds dezelfde "feel te hebben


Terug naar boven