sluiten

 

Tiger Woods is de meest invloedrijke in de golfsport

zon 27 november
Adverteer hier

Today’s Golfer ging op zoek naar de meest invloedrijke persoon in de globale golfwereld.
Dat werd uiteraard Tiger Woods, de man die de golfsport in zijn eentje immens populair maakte.

Als nummer twee werd Martin Slumbers, de Chief Executive van de R&A St Andrews, gekozen.De in Brighton geboren ex-bankier zwaait sinds 2015 er de plak en bepaalt in die hoedanigheid grotendeels het golfgebeuren in heel de wereld, uitgezonderd de USA en Mexico.Greg Norman haalt het podium.
Als CEO van LIV Golf is hij bezig het internationale competitiegolf te veranderen. Te verknoeien zeggen sommigen…

Mike Whan, de CEO van de Amerikaanse Golf Association, is zowat de evenknie van Martin Slumbers, de CEO van R&A St Andrews.
Zijn USGA leidt immers het golfgebeuren in de USA en Mexico. Onder hun beiden hebben ze de touwtjes van het internationale golfgebeuren in handen.

Vijfde is Jay Monahan, de baas van de US PGA Tour, die zich als een spreekwoordelijke duivel tegen LIV Golf en dus Greg Norman verzet.
Hij dreigt die strijd echter deels te verliezen.Chip Brewer, president van Callaway, haalt de top vijf net niet. Logisch vermits Topgolf Callaway Brands Corporation, zoals het geheel nu heet, de nummer één is in golf hardware.
Volgen dan mediabonzen als Andrew Georgiu van Warner Bros./Discovery, Mike McCarley van NBC Sports en Sean McManus van CBS Sports.
Rory McIlroy heeft de eer de top tien af te sluiten.

Hoe zou de hiërarchie in België zijn?


Daar beginnen we niet aan…;-)

Terug naar boven