sluiten

Van op afstand bekeken: Binnenkort…

maa 12 juli
Adverteer hier

Andermaal een doordringende kijk van Golf.be-redacteur Xavier Champagne naast zijn vertrouwde dagdagelijks berichtgeving.Binnenkort…


Hoeveel maal Thomas Detry in een golfwedstrijd als runner-up geëindigd is, weten we niet exact.
Dat hoeft ook niet. Daar moet je überhaupt niet aan denken.
Toch komt de gedeelde plaats in de Scottish Open wel hard aan. Zeker als je dat gemiste puttje door de regenhoorn van een referee in rekening neemt.Nu je er toch om blijft vragen, het is de vijfde maal dat Tom op de European Tour als tweede finisht.
In 2017 was hij runner-up in de BMW International Open. In 2020 klom hij zowel in de Hero Open als de Celtic Classic op de tweede trede van een European Tour-podium. Ook dit jaar was het tweemaal net niet. In de Porsche European Open en nu dus in de Scottish Open.

Die laatste tweede plaats zal hem toch ergens deugd gedaan hebben. Niet alleen voor de forse jump op de World Ranking en uiteraard de leuke cheque, maar vooral omdat hij donderdag in The Open kan aantreden.
Iets waar hij in de Final Qualifying eveneens nipt naast greep.
Voor Tom wordt het zijn eerste The Open. Ongetwijfeld de eerste van vele.


Iedereen op en rond de European Tour vraagt zich dan ook af wanneer de man met zijn fenomenale “classical elegance swing” eindelijk op het hoogste podium zal plaatsnemen?
We herhalen het. Binnenkort…


Terug naar boven