sluiten

 

Van op afstand bekeken: Golfend België glundert

maa 30 mei
Adverteer hier

Naast zijn dagdagelijkse berichtgeving op
deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.Golfend België glundert

Er was een tijd dat we vanuit dit landje afgunstig keken naar de rest van de golfwereld. België huisvestte immers géén enkele topwedstrijd.
Daar is danig verandering in gekomen.

Akkoord, er waren wel de Telenet en KPMG Trophy’s op de Challenge Tour of de LETAS en Alps Tour-wedstrijden.
Kwestie van toch ergens op de Europese golfscène mee te spelen en vooral onze pro’s de kans te geven in die Tours te starten.Thomas Pieters en Tom Detry stapten dankzij die springplank naar de European Tour over.

Nu speelt België een categorie hoger.
De BKO’s van Pieters Productions wezen eerst de weg. De Soudal Open nam de DP World Tour-draad meer dan succesrijk terug op. En dit voor minstens nog twee jaar.
Ook kan België zich sinds voorbije week op een Belgische manche op de Ladies European Tour verheugen.
Na twee door corona gecounterde pogingen, ging de Mithra Ladies Open op Naxhelet door. Het werd ook daar een succes. Ook hier staat men garant voor edities in 2023 en 2024.

Meteen begrijp je de titel “Golfend België glundert”.Iets waar onze toppers uiteraard aan meehelpen. Thomas Pieters is opnieuw top. Dat bewees hij verleden week op Bernardus. Kan hij dat binnen veertien dagen in de US Open doortrekken?
Kersverse vader Tom Detry focust zich momenteel logischerwijze wat minder op presteren. Maar ook dat zal wel goed komen.
Zoals met de gezondheid van Nicolas Colsaerts. We verwachten hem opnieuw topfit in de Open de France waar hij zijn titel kan verdedigen.

Maar ook de drietand Manon De Roey, Laura Gonzalez-Escallon en Savannah De Bock tekende een brede glimlach op veel Belgische golfgezichten.Dat Manon Europese top is, wist men al langer.
Dat Laura Gonzalez-Escallon het in de States, deels door hardnekkige kwetsuren, het minder goed deed, leek ook iets van tijdelijke aard.Het was vooral “spring in ’t veld” Savannah De Bock die op Naxhelet heel veel Belgische golfharten veroverde. Dat de steeds spontaan en enthousiast spelende Savannah een absolute jeugdtopper was, wisten we al langer. Haar coaches herhalen dat al jaren. Nu bewees ze dat tussen de “grote meiden”.
Savannah lonkt nu reeds naar de University of Georgia waar ze golf met studies gaat combineren. Pas echter half 2023. Savannah studeert dan pas af aan de Lycée Enfant Jésus in Nijvel. Ze moet immers nog 17 worden…
Manon De Roey heeft een opvolgster.Zoals Pieters, Detry en Colsaerts dat in Adrien Dumont de Chassart hebben. Maar dat is een ander… succesverhaal.
En ja, er is ook ene Lev Grinberg. Wanneer kan die Belg worden?


Terug naar boven