sluiten

Van op afstand bekeken… Hooikoorts

din 9 juli
adverteer hier

Naast de gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eerder eigenwijze blik op het golfgebeuren.Niezen…

Thomas Pieters dacht, laat staan hoopte, dat hij verlost was van zijn hooikoorts. In de Irish Open herviel hij. Tranige, gezwollen ogen en niesbuien. Het gevolg van de relatief droge links vegetatie op Lahinch. Bijkomende medicatie hielp wel, maar het kwaad was reeds geschied. Een gemiste cut.Het is dus bang afwachten hoe Thomas’ hooikoorts evolueert. Op de Renaissance Golf Club, waar donderdag de Scottish Open start, heb je weliswaar minder wilde rough, maar ook daar kunnen pollen en co Thomas teisteren. Een testcase voor de natuurlijk nog belangrijkere The Open die op Royal Portrush betwist wordt. In een natuurkader dat ergens op Lahinch lijkt. Dus best wat vraagtekens.
Thomas en Nicolas beseffen dat ze de Scottish Open wat leuks moeten presteren. Thomas krijgt een tweede kans in The Open. Nicolas niet.Voor Tom Detry loopt alles op wieltjes. Hij is grote broer Thomas in de Race to Dubai voorbijgesneld. In dit klassement van de European Tour bekleedt Tom de 64ste laats, Thomas de 73ste. Ook Nicolas Colsaerts moet dringend een tandje bijsteken, want hij is slechts 96ste.
TNT zit dus binnen de top 110 die op het eind van het seizoen hun European Tour-kaart behoudt.Waar we uiteraard niet aan twijfelen. Zeker omdat Thomas Detry nu reeds quasi zeker is van de European Tour-kaart 2020.En het seizoen is maar bij de helft.

Terug naar boven