sluiten

Van op afstand bekeken: “Merci Vic…”

vri 13 mei
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.“Merci Vic…”

België mag weer een Europese golfwedstrijd ontvangen. Helemaal de verdienste van Vic Baron Swerts die met zijn Soudal de Belgian Open weer leven in blies nadat de BKO’s na twee edities de handdoek gooiden.Vic, zelf een gedreven golfer, vond in Golazo van Bob Verbeeck de ideale organisator voor het event.
Golazo vouwt immers een hele reeks absolute topmanifestaties uit gaande van de Memorial Van Damme, over het kampioenschap veldlopen en een aantal topmarathons, naar een aantal veldrit- en wegwedstrijden als de Ronde van België. Zonder evenwel de wereldkampioenschappen hockey in 2019 te vergeten.
Professionalisme ten top dus, dat perfect bij Soudal past.Het klikte dan ook meteen tussen Vic en Bob. Ook al omdat Vic Swerts besefte dat de DP World Tour-wedstrijd wereldwijde publiciteit zou opleveren voor de Soudal-producten.
Daarvoor had hij 1 miljoen euro als prijzengeld veil. DP World deed daar via haar poot in de Port of Antwerp nog eens 1 miljoen euro bij.
Een interessante prijzenpot. Dat bewijst het deelnemersveld.De relaties van tornooidirecteur Michaël Jones met de Europese en andere spelers zorgden voor de rest.

Je kan de Soudal Open dus nu reeds als een succes aanduiden.
Een eerste in minstens drie edities, want de blik van Vic is, ondanks zijn 82 jaar, toekomstgericht.
Zoals altijd…

Terug naar boven