sluiten

Van op afstand bekeken: "Pieters goes to LIV Golf"

zon 19 februari
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



"Pieters goes to LIV Golf"

Verrast door de al bij al verrassende move van Thomas Pieters naar LIV Golf? Ik niet…
Heel wat factoren liggen aan de basis van zijn beslissing.

Dat Thomas een familieman is die zijn gezin en zijn familie koestert, wist iedereen al lang. Daarom richtte hij zich nooit helemaal naar de nochtans lucratieve US PGA Tour. In de States rond hotsen boeide hem helemaal niet. De Europese DP World Tour was ook gezelliger en vooral dichter bij huis.



Thomas is ook niet bepaald een veelspeler. Alleen als het moest om zijn positie te handhaven of te verbeteren reeg hij de tornooien aan elkaar. Met tegenzin. Zeker toen hij vader werd. Vrouwtje Stefanie en dochters Florence en June kon hij niet lang missen. Als het kon nam hij zijn gezin mee naar een tornooi… waar hij in de juiste gemoedsgesteldheid meestal puik presteerde.



De bedoeling was in eerste instantie de DP World Tour met de US PGA Tour te combineren. Zo wilde hij dit jaar in de Verenigde Staten een reeksje wedstrijden spelen in aanloop naar The Masters. Wel koos hij er voor tussen de tornooien af en toe heen en weer vliegen tussen beide continenten. Naar zijn familie.

Hij besefte immers ook dat de US PGA Tour de DP World Tour helemaal aan het overvleugelen was. Heel wat toppers trokken immers alsmaar gretiger naar de Amerikaanse Tour waar het prijzengeld veel groter was dan in de Europese.
Deels daarom ging maat Thomas Detry succesrijk op zoek naar een US PGA Tour-kaart. Hij krijgt nu al gelijk.


Geld… Daar gaat het uiteraard om.
Volgens “welingelichte bronnen” zou Thomas van LIV Golf tussen de zes en negen miljoen oliedollars als tekengeld krijgen. Ook het perspectief hebben in de LIV Golf-wedstrijden eveneens grof geld te verdienen. Één enkele zege brengt zoals geweten 4 miljoen dollar op. Veel meer dat hij in 2022 verdiend heeft. Zelfs inclusief zijn zege in het als Rolex Series gecatalogeerde Abu Dhabi Championship. En Thomas heeft effectief kans om een LIV Golf-wedstrijd te winnen. Meer dan één zelfs.

Hij hoort sowieso bij de pakweg vijf beste spelers van LIV Golf.



Dustin Johnson krijgt er dus een forse tegenstrever bij. Die verwoordde zijn overstap naar LIV Golf onomwonden. “We spelen minder wedstrijden en we verdienen meer…”

Iets wat ongetwijfeld ook in Pieters’ hoofd speelde.

Terug naar boven