sluiten

Van op afstand bekeken: Van “hel” naar “hemel”

maa 14 juni
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.Vlug van “hel” naar “hemel”

Kristof Ulenaers heeft voor “headlines” gezorgd. “A star is born in Cádiz” blokletterde de Challenge Tour om zijn soevereine zege in de Challenge de Cadiz te bewieroken.
Kristof zelf genoot van al die aandacht. De belangstelling, het publiek, de camera’s… tilden hem naar die eerste pro-zege. Meteen jackpot.Een leuke cheque, een “full card” voor de Challenge Tour, bekendheid, ook weg van de Pro Golf Tour.

Deze “Third Level Tour” is voor veel startende pro’s een “hel”. Zeker in vergelijking met de Challenge Tour die stukken professioneler georganiseerd wordt.
Daar bepaalt de European Tour wat moet. Op de Pro Golf Tour is dat wel even anders.

Vandaar dat Kristof zo snel mogelijk die Pro Golf Tour wilde vaarwel wuiven en naar de Challenge Tour trekken. Dat wilde hij… volgend jaar bereiken.
Het ging echter véél sneller dan hij verwacht of verhoopt had.“Boum!!!” stelde coach Manoël Willems. En gelijk heeft hij, de Houthalense pro.
“Kristof genoot… Dat merkte je aan alles. Kijk maar eens naar de foto’s. Onze telefoontjes verraadden dat Kristof “in the flow” zat."

Kristof zelf liet alles met een glimlach over zich heen glijden. De eerste stap naar zijn initieel doel, de Challenge Tour, was gezet.
Op naar het volgende. Maar eerst bevestigen.
Daar heeft hij nu het hele Challenge Tour-seizoen de tijd voor.

Terug naar boven