sluiten

Van op afstand bekeken…He can!

maa 12 maart
adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe zijn eigen, soms eerder eigenwijze blik op het golfgebeuren.Een beenharde sportwet met de voeten getreden…

Wie had dat gedacht? Tiger Woods tot de allerlaatste hole "in contention" voor zijn 80ste zege? Die kwam er wel niet. Voorlopig toch, want iedereen is er nu vast van overtuigd dat Tiger opnieuw kan winnen.
Iets waar we een paar maanden geleden geen cent voor gaven. Integendeel. De beenharde sportwet “They never come back…” aanhalend, dacht ik dat Tiger “over” was. 42 jaar, een resem aanslepende kwetsuren, een paar mekaar vastgeklonken ruggenwervels en dan dat bizarre ongeval “onder invloed”…Allemaal dingen die het allerslechtste deden vermoeden. Tiger bleef echter in een comeback geloven. Velen, ook wij, zagen er handige pogingen van zijn managementteam in om hem en uiteraard zijn sponsors “in the picture” te houden.
Nu doet hij dat met zijn prestaties. Zoals in het Valspar Championship. Tiger deed het daar erg goed, maar nog niet super. Nog te veel afval in zijn spel. Het vertrouwen in zijn driver was er duidelijk nog niet. Als dat er is, zijn vroegere troefkaart, ga je wat meemaken. Denken we nu toch.
Sowieso heeft zijn runner-upplaats in het Valspar Championship bewezen dat hij opnieuw wedstrijden kan winnen. Waarom dan geen Majors? Jack Nicklaus, tot nader order met 18 Major-zeges recordhouder, begint al ongemakkelijk op zijn troon te schuifelen. Nog vijf te gaan voor Tiger. Is dat mogelijk? We denken van niet. Maar dat dachten we ook al een paar maanden geleden…

Terug naar boven