sluiten

Wat betaal je als greenfeeër in Duitsland en Frankrijk?

don 13 januari
Adverteer hier

We zetten ons rondje Europa verder op zoek naar greenfeeprijzen.

In Duitsland valt het nog mee. De nummer één Hamburger Falkenstein (foto) vraagt 100 euro greenfee. Je kan er wel alleen maar op weekdagen gaan greenfeeën.
Topbanen als Köln Refrath en Hubbelrath Ost zijn eveneens “billig”. Voor Refrath moet je 110 euro neertellen, in Hubbelrath maar 80 euro.Gut Lärchenhof, (foto) de Nicklaus Signature-baan waar de BMW International op betwist werd, is eerder “teuer” want 140 in de week en 190 in het weekend.

Frankrijk lijkt zelfs goedkoper dan hun Oosterburen.Pareltjes als Hardelot Les Pins (foto) en Le Touquet La Mer kan je reeds voor 95 en 102 euro spelen.
Het prachtige Belle Dune (foto onderaan) zelfs voor maar 65 euro in de week en 77 vrijdag en in het weekend.Kempferhof in de Elzas vraagt men 85 en 95 euro om de baan, uitgetekend door Bob von Hagge, te spelen.
von Hagge hield ook de tekenpen vast voor de Albatros van de Golf National (foto onderaan) waar in 2018 de Ryder Cup betwist werd.
Fransman Hubert Chesneau, die ook wat input had, kreeg echter de eer omdat de baan door de Franse Golffederatie FFG gebouwd werd.De FFG-leden spelen de topbaan voor 125 euro in het topseizoen. Niet FFG-leden betalen 20 euro meer.


Terug naar boven