sluiten

Wie gaat naar de World Amateur Team Championships?

maa 30 juli
adverteer hier

Van 29 augustus tot 1 september wordt op Carton House (foto) bij Dublin het World Amateur Team Championship betwist. Ieder land mag drie speelsters naar die Espirito Santo Trophy afvaardigen. #BEgolf, het conglomeraat van de KBGF, Golf Vlaanderen en AFGolf, neemt daarvoor logischerwijze de WAGR ter hand.
Die WAGR, de World Amateur Golf Ranking, duidt aan wie de best geklasseerden zijn en dus geselecteerd worden. De derde starter krijgt een wild card, maar is vaak ook de nummer drie op die WAGR.
Idem dito voor de mannen. Die strijden een week later, ook op Carton House, om de Eisenhower Trophy zoals het WATC voor hen genoemd wordt.Gaan we voor hen de WAGR er bij nemen, dan toppen bij de mannen Adrien Dumont de Chassart en Alan De Bondt iedereen. Die zijn sowieso van de partij. De nummer drie én vier Giovanni Tadiotto en Belgisch kampioen Yente Van Doren kunnen niet naar Ierland afreizen, want dan zitten ze al in hun Amerikaanse universiteit. Jean de Wouters d’Oplinter is een andere optie, maar ook die vat in het Schotse Stirling de combinatie studies met golf aan. Puzzelwerk dus.
Bij de dames eenzelfde probleem. Elodie van Dietvoet is de nummer één, maar ook zij toeft dan wellicht in haar Amerikaanse universiteit. Wat ook voor Diane Baillieux geldt. Belgisch kampioene Clarisse Louis en Céline Manche zijn wel paraat.

Terug naar boven