sluiten

Zij staan tegenover elkaar

vri 28 september
adverteer hier

Team EuropePaul Casey
(41 jaar): 4de Ryder Cup
De vooral in de Verenigde Staten levende Engelsman kreeg van Europese captain Thomas Bjorn een wildcard. Dat dankt Casey, die achttien professionele zeges telt, vooral aan zijn regelmaat en ervaring.

Tommy Fleetwood (27 jaar): 1ste Ryder Cup
Tommy Fleetwood nam vooral de laatste twee jaar een hoge vlucht. De Engelsman won dit jaar het Abu Dhabi Dhabi Championship en werd runner-up in de US Open. Velen duiden zijn huwelijk met de tien jaar oudere Clare Craig als reden aan. Zij was vanaf 2015 zijn manager.

Sergio Garcia (38 jaar): 9de Ryder Cup
Sergio Garcia bakte er dit jaar weinig tot niets van. Hij duikelde van een top 10-plaats op de World Ranking bijna twintig plaatsen lager. Toch was de Spanjaard, die verleden jaar The Masters won, een certitude voor één van de wildcards. Hij won 19 van de 37 Ryder Cup-duels waarin hij aantrad. Net meer dan de helft.

Tyrrell Hatton (26 jaar): 1ste Ryder Cup
Tyrrell Hatton is geen absolute topper ondanks zijn drie European Tour-zeges. De Engelsman is echter een nooit versagende kracht waar je op kan bouwen. Hij kwalificeerde zich via de “European Points List” rechtstreeks voor het Europese Ryder Cup-team.

Rory McIlroy (29 jaar): 5de Ryder Cup
Eén van de absolute toppers van Team Europe. Een roerganger zoals hij dat in de Ryder up 2016 voor Thomas Pieters was. De Noord-Ier is garant voor vuurwerk. Hij won tot nu toe 9 van de 19 duels die hij betwistte. Drie daarvan waren in 2016 aan de zijde van Thomas Pieters.

Francesco Molinari (35 jaar): 3de Ryder Cup
Francesco Molinari won dit jaar The Open. Was samen met zijn weggedeemsterde broer Edoardo lid van Team Europe in 2010. Hij won geen enkel Ryder Cup-duel, maar zat wel tweemaal in het winnende team. Een voorteken?

Alex Noren (36 jaar): 1ste Ryder Cup
Stille kracht Alex Noren heeft reeds tien European Tour-zeges op zijn palmares staan. Dit jaar won de Zweed de Open de France die op Ryder Cup-arena Golf National betwist werd. Hij zal daar dus met een goed gevoel starten.

Thorbjorn Olesen (28 jaar): 1ste Ryder Cup
De Deen won dit jaar de Open d’Italia en dat hielp hem zich in extremis rechtstreeks voor Team Europe te kwalificeren. Hij moest daarvoor in de laatste tornooien puik presteren. Wat hij deed. Hij is een boezemvriend van zijn landgenoot én Europese teamcaptain Thomas Bjorn.

Ian Poulter (42 jaar): 6de Ryder Cup.
Flamboyante Ian Poulter is “Mister Ryder Cup”. In de vijf Ryder Cups die hij verteerde, won hij twaalf van zijn achttien duels, speelde tweemaal gelijk en verloor maar viermaal. Vooral zijn palmares in de singles is indrukwekkend. Nooit verloren. Viermaal winst en eenmaal gelijk.

Jon Rahm (23 jaar): 1ste Ryder Cup.
Jon Rahm heeft de voorbije twee jaar een kometenopgang doorgemaakt. In 2017 drie zeges, dit jaar twee. Zowel op US PGA Tour als de European Tour. Iemand die niet weg te denken is uit de wereld top 10. De Spanjaard is een powergolfer die de Amerikanen angst inboezemt.

Justin Rose (38 jaar): 5de Ryder Cup
Justin Rose is de wereld nummer één. Ook in de Ryder Cups die hij betwistte liep het meer dan behoorlijk. Elfmaal winst. De Engelsman die in Rio 2016 de olympische gouden golfmedaille won en vorige week de FedEx Cup greep, is uiteraard één van de Europese lanspunten.

Henrik Stenson (42 jaar): 5de Ryder Cup
De Zweed moest op een wildcard rekenen. Hopen zelfs, want hij deed het dit seizoen niet goed. Zijn laatste zege, The Open, dateert reeds van 2016. Toch tilde Thomas Bjorn de ervaren “Henke” in zijn team. Henrik’s onderkoelde humor is eveneens een troefkaart voor het team.Team USABryson DeChambeau (24 jaar): 1ste Ryder Cup
“The Scientist” benadert golf als een wetenschap. Alles wordt beredeneerd afgewogen. Wat duidelijk rendeert. Hij won dit jaar drie topwedstrijden op de US PGA Tour. Vraag is wel wie in de fourball en de foursome het best bij de egocentrische Bryson past.

Tony Finau (29 jaar): 1ste Ryder Cup
Tony Finau is de verrassing in Team USA. Als zoon van een uit Tonga, een eiland in de Grote Oceaan, naar de Verenigde Staten geëmigreerde vader, is zijn selectie een bewijs dat hij nu écht als “Amerikaan” wordt beschouwd. Won slechts éénmaal een klein tornooi op de US PGA Tour.

Rickie Fowler (29 jaar): 4de Ryder Cup
“Mister Popular” in Team USA. Zeker bij de golfjeugd. Dit jaar zonder zege. Wel etaleerde hij regelmaat. Zorgt sowieso voor animo in het Amerikaanse kamp. Erg goed bevriend met het duo Jordan Spieth en Justin Thomas waarmee hij vaak op vakantie gaat.

Dustin Johnson (34 jaar): 4de Ryder Cup
Moest onlangs de wereld nummer één-plaats aan Justin Rose laten. De modelatleet wil er uiteraard alles aan doen om die topplaats te heroveren. Won ieder single duel in de drie Ryder Cups waarin hij startte. Versloeg in Ryder Cup 2012 Nicolas Colsaerts met 3&2.

Brooks Koepka (28 jaar): 2de Ryder Cup
Brooks Koepka promoveerde dit jaar tot superster door zowel de US Open als het US PGA Championship te winnen. US Open die hij ook vorig jaar won. Drie Majors dus. Er zijn er niet veel die op die leeftijd zo’n palmares kunnen voorleggen.

Phil Mickelson (48 jaar): 12de Ryder Cup
De meest ervaren Ryder Cupper van het hele lot. Hij had wel een wildcard nodig om in Team USA te raken. Linkshandige Phil kan wel geen super Ryder Cup-palmares voorleggen . Hij verloor meer wedstrijden dan hij er won. Gaat hij in deze Ryder Cup team vormen met Tiger Woods?

Patrick Reed (28 jaar): 3de Ryder Cup
Patrick Reed is “Captain America”. Iemand die steeds bereid is tot het alleruiterste te gaan. Wat hem fans maar ook vijanden oplevert. Patrick verloor in de twee Ryder Cups waarin hij startte maar één van de negen duels die hij aanging.

Webb Simpson (33 jaar): 3de Ryder Cup
De ranke Amerikaan kwam dit jaar weer aan de oppervlakte na zijn zege in The Players. Daarvoor was het alleen maar kommer en kwel voor iemand die in 2012 verrassend de US Open won. Zijn huidige regelmaat hielp hem in team USA.

Jordan Spieth (25 jaar): 3de Ryder Cup
Jordan Spieth kwam zonder zege uit het seizoen. Een waar contrast met de voorgaande jaren waar hij de overwinningen wel aan elkaar reeg. Verloor in iedere Ryder Cup waar hij in startte zijn single duel. Wat hij uiteraard wil bijstellen.

Justin Thomas (25 jaar): 1ste Ryder Cup
Justin Thomas, een boezemvriend van Jordan Spieth, won al tienmaal op de US PGA Tour. Greep verleden jaar het US PGA Championship én de FedEx Cup. Was dat jaar dan ook “Player of the Year”. Troefkaarten die van hem één van de potentiële hoofdacteurs van de Ryder Cup maken.

Bubba Watson (39 jaar): 4de Ryder Cup
Bubba Watson is de artiest van Team USA. Iemand die een onorthodoxe, maar vooral super spectaculaire golfstijl heeft. Ook iemand die gigantisch lange slagen in huis heeft. Hij verloor wel acht van de elf Ryder Cup-duels waarin hij startte.

Tiger Woods (42 jaar): 8ste Ryder Cup
Pakweg een jaar geleden dacht men dat de carrière van Tiger Woods er op zat. Rugproblemen en verschillende operaties leken de “Greatest Of All Time” definitief op de knieën te hebben. Tiger vocht echter terug. En hoe. Amerikaanse Ryder Cup-captain Jim Furyk kon hem uiteraard geen wildcard ontzeggen. Woods’ palmares in de Ryder Cup is echter niet indrukwekkend. Hij verloor wel maar één single-wedstrijd in zijn zeven starts, maar bleek niet zo sterk in de tweebalwedstrijden. Zestien verliespartijen tegen negenmaal winst.


Terug naar boven