sluiten

Belgische “winter” golfbanen

maa 18 november
adverteer hier

Verleden week dinsdag plooiden we de Winter Top 5 van Nederlandse golfbanen uit die door Golf.nl opgesteld werd.
Toen vroegen we ons af hoe de Belgische “winter” Top 5 er zou uitzien?
Door de natte en koude herfst- en winterperiode zoeken golfers bij voorkeur golfbanen met stevige en vooral droge fairways.
Die vind je uiteraard op banen met een zanderige ondergrond.
We noemen er een vijftal zonder evenwel een welomlijnde ranking te maken.
Jij kan dat misschien doen?Royal Ostend is bijvoorbeeld zo’n “droge” baan. Een baan die quasi een heel seizoen top was. Dat zal wel in de Backspin Best of Belgium blijken.
Die top 10 van Belgische golfbanen wordt begin volgend jaar verwacht.
Zee-collega's Royal Zoute en Koksijde Golf ter Hille profiteren uiteraard eveneens van hun "strand"ondergrond.Ook Royal Antwerp kan zich op haar zanderige bodem beroepen. Ook een baan die niet uit de absolute top van de Belgische golfbanen weg te denken is. En niet alleen in de winter.Wat eveneens voor Royal Hainaut geldt. Ook daar biedt men het hele jaar door topkwaliteit.Als men het over wintergolf heeft, steekt de Kempense meteen haar hoofd omhoog. Daar nooit wintergreens. En niet alleen omdat Mol en zand hand en hand gaan.

Royal Limburg hoorde ook bij dat winterkransje, maar de droogte van de voorbije twee jaar heeft de Houthalense baan geen goed gedaan. Het betert, maar er is nog een hele weg te gaan.Daarom schuiven we Royal Latem in onze winter top 5, alhoewel er ongetwijfeld andere golfbanen vinden dat ze in onze Top 5 thuis horen.
Aan hen dat aan hun leden en bezoekers te bewijzen.


Terug naar boven