sluiten

Golf de Durbuy opnieuw helemaal operationeel

zat 10 oktober
Adverteer hier

De Golf de Durbuy werd tijdens de zomer ingenomen door het “glamping project” van Marc Coucke die van stad en regio Durbuy zijn “Petite Merveillle” gemaakt heeft.Daar hoorden zowel de Golf de Durbuy als Five Nations Golf Club bij.
De LPM-holding, voor de helft in handen van Marc Coucke en voor de andere helft in handen van Bart Maerten, kocht beide golfclubs in 2018 over van de Nederlander Eric Wilborts, die de Blue Green-groep leidt en tevens eigenaar was van de fitnessketens Basic-Fit en HealthCity.

Omdat de cijfers van beide golfclubs rood kleurden, deels door het lage ledenbestand, besloot men begin dit jaar Golf de Durbuy te sluiten en alle leden onder Five Nations Golf Club te groeperen.Golf de Durbuy werd deels, op hole 1 en hole 18 tot een “glamping” tentenkamp omgetoverd. Een poging om Durbuy en regio, zeg maar Coucke-land, nog attractiever te maken.
Wat ergens lukte, maar toch niet de verwachte bonus opbracht.Daarom besliste men Golf de Durbuy opnieuw te openen. Het greenkeepersteam en pro Laurent Richard (foto) verzetten na de zomer gigantisch veel werk om de baan, waar de natuur de bovenhand genomen had, opnieuw operationeel te krijgen.

Waar men aardig in aan het slagen is. “We zitten op de juiste weg. Nu nog hopen dat de golfers Golf de Durbuy opnieuw in hun armen sluiten.”
Wat de door Fred Hawtree uitgetekende en in 1991 geopende baan verdient.

Terug naar boven