sluiten

KBGF plooit “coronaplan” uit

vri 29 januari
Adverteer hier

De Koninklijke Belgische Golf Federatie heeft samen met Golf Vlaanderen en AFGolf een “coronaplan” uitgeschreven wat betreft het hervatten van de federale wedstrijden.KBGF-voorzitter Emmanuel Rombouts: “Onder de huidige regelgeving mogen we geen wedstrijden organiseren en vermits de coronamaatregelen tot 1 maart verlengd zijn, lijkt 15 maart een realistische datum om meer nieuws te hebben en dus concrete beslissingen te nemen over kalender en aanvang competitie.”“Voor de Interclubs Jeugd (12-16 april) beslissen we uiterlijk op 30 maart of die gespeeld zullen worden. We pinnen alvast een alternatieve datum (23-27 augustus).
Voor de Interclubs Heren en Dames (24, 25 april, 1,en 8 mei) moeten uiterlijk op 2 april een beslissing nemen. Uiteraard steeds volgens de dan nog geldende coronamaatregelen. Indien we niet op de voorziene data kunnen spelen, willen we naar september uitwijken (4, 5, 11, 12 en 26 september).”

De KBGF heeft dat voorstel naar de ontvangende clubs gestuurd en hoopt antwoord te krijgen voor 5 februari of dat “Plan B” haalbaar is voor die clubs.Men heeft eveneens een werkdocument opgemaakt wanneer competities zouden mogen doorgaan maar dat de horeca en vestiaires gesloten blijven. Ook wanneer horeca gesloten en vestiaires open zouden zijn en, in het omgekeerde geval, als de horeca open is en de vestiaires gesloten blijven.
Tot slot het “best case scenario” wanneer competities mogen en zowel horeca als vestiaires open zijn. Wat we hopen…

In een aantal scenario’s is het echter quasi onmogelijk om in de Interclubs twee rondes op één dag te spelen zoals dat in de Divisies 1 van Heren 1 en Dames 1 het geval is. Dan schakelt men over op 1 foursome en 4 singles op één dag. Er zullen bij de Heren 1 sowieso geen dalers zijn omdat men de volgende jaren met 16 clubs wil starten.
Anders bij de dames. Daar zijn er wel vier dalers, want men wil in de toekomst 8 ploegen in Divisie 1.

De boodschap van dit alles?
Wachten tot 15 maart om écht te weten welke richting men moet inslaan.

Terug naar boven