sluiten

Van op afstand bekeken… Handshake, kus of knuffel

maa 27 april
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eerder eigenwijze blik op het golfgebeuren.Handshake, kus en knuffel…

Een handshake, een kus, een knuffel… Dat kunnen we (voorlopig) vergeten. Iets waar we gewoon aan moeten worden. Maar het moet.
We moeten, weer eens moeten…, niet alleen anders gaan leven maar ook gaan golfen. Dus ook daar geen handshake, kus of knuffel meer.
Gelukkig mogen we op maandag 4 mei, en niet vroeger, naar onze golfclub rijden om er eindelijk weer eens een rondje te gaan spelen.Een rondje dat na reservatie bepaald is door de club. Men bevestigt een starttijd met twee, je komt pakweg een tiental minuutjes voor die tijd op je club aan, eventueel (als dat mag) even op de driving range, dan voor 9 of 18 holes de baan op zoals de club beslist heeft en na dat bevrijdend rondje meteen naar je auto en naar huis.

Zo zal het Belgische golfgebeuren er de volgende weken en hopelijk niet maanden er uit zien. Waar we ons moeten bij neerleggen. Gezondheid van iedereen primeert. Buiten de lijntjes kleuren wordt niet getolereerd. Eventueel zelfs gesanctioneerd.

De Federaties en clubs zullen één van de volgende dagen de enige juiste modus vivendi naar iedereen doorspelen.
“Ik wist dat niet…”, is dus geen excuus. Uiteraard kunnen de clubs naar eigen noden zelf wat kleine dingen bijsturen. Het globale plaatje blijft echter.

Zo is er bijvoorbeeld vanuit de club de beslissing 9 of 18 holes zullen laten spelen. Het voordeel van 9 holes is duidelijk.
Zo kan je in de heropstartfase meer leden opnieuw aan het golfen krijgen door vanop twee tee’s te starten. Dit in flights om de acht of tien minuten. Ook de spatie tussen de flights wordt wellicht een keuze van de club.
Ook raadt men de clubs nu al aan een soort speciaal “huishoudelijk corona reglement” op te maken waar leden, die de modus vivendi met de voeten treden, gesanctioneerd kunnen worden.
“Dat doen we niet…”, hoor je dan meteen. Moeten we er nog aan toevoegen dat er de voorbije weken tijdens de lockdown best wat “golfers” van verschillende banen moesten geplukt worden?

“Golfers” die we bewust tussen aanhalingstekens zetten. Het zijn immers geen golfers. Zeker die niet meer die niet meteen voor een jaar geschorst werden...


Terug naar boven