sluiten

Van op afstand bekeken… Mei?

zon 22 maart
adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eerder eigenwijze blik op het golfgebeuren.Mei…?

"De “Lockdown Light” loopt tot 5 april of het begin van de paasvakantie. Vakantie, nou ja… Alsmaar wordt het duidelijker dat de terechte maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad ergens verlengd zullen worden. Met de nadruk op “ergens”. Blijft golfen verboden? Een vraag die men zich in haast alle golfhuishoudens stelt."
"Men haalt dan ook een hele reeks argumenten aan om te bewijzen dat golfen in feite wandelen is in een bos of park.. met een golfclub in de hand. En wandelen is uiteraard niet verboden. Het wordt zelfs aangeraden dat in deze coronatijden te doen. We wandelen gisteren voorbij een manege waar ruiters, weliswaar op afstand van elkaar, hun dieren in open lucht lieten ronddraven. Dat mag wel dus. Maar golfen?""Probleem is vooral dat golfen bij de grote groep individuele outdoor sporten hoort. Als men binnenkort de golfsport groen licht geeft, dan zullen de andere niet contact-sporttakken dat eveneens willen krijgen. Tennissers raken elkaar ook niet aan en zo kan ik een hele waaier open sporten aanhalen."
"Akkoord, je kan strenge restricties opmaken, waardoor golfen wél mogelijk zou kunnen zijn. Slechts met twee, of in het meest strenge geval alleen de baan op. De vlaggenstokken niet aanraken. Wat men al in het buitenland, waar golfen wel nog toegelaten is, simpel opgelost heeft. Lees hieronder maar. Uiteraard moet je voldoende afstand behouden en je handen na een rondje grondig desinfecteren. Wat is er overigens besmettend als je met je wederhelft gaat golfen? Je leeft daar in deze tijden toch constant samen mee.""Argumenten waar de mensen die de Nationale Veiligheidsraad moeten adviseren, wat mee kunnen doen, alleen…"

"Alleen toonde de Belgische golfwereld zich bij het uitbreken van de coronacrisis zich niet erg solidair. Golfbanen bleven, ondanks de vraag van de federaties, open. Zeker in één bepaald landsdeel. Dat heeft, volgens berichten die we uit die richting kregen, bij de Nationale Veiligheidsraad rode alarmlampjes doen aanfloepen. Daar bekijkt men overigens steeds het hele plaatje. Dus alle individuele recreatieve outdoorsporten".

"Laat ons dus hopen dat de “flatten the curve” vlug op de dramatische tabellen merkbaar wordt. Dan kan je pas ergens hoopvol de toekomst in kijken. Wordt het pas mei?"
"Hoop echter niet op een voorkeursbehandeling voor de golfers. Wat zouden de tennissers of welke individuele sporter ook, daarvan zeggen? “Waarom de golfers en wij niet…?” Als het andersom zou zijn, deden we net hetzelfde. Daarom solidariteit."


Terug naar boven