sluiten

 

Van op afstand bekeken: Ongeloof

don 4 augustus
Adverteer hier

Mijn kijk op het “njet”Ongeloof…

Ongeloof… Verbijstering zelfs.
Dat zijn de reacties na het “njet” van minister Zuhal Demir waardoor het Knokse golfproject van Paul Gheysens op losse schroeven wordt gezet.
Haast alle actoren zijn dan ook mateloos ontgoocheld over die beslissing die er ondanks vorige gunstige adviezen van de ministeriële administratie en de resolute steun van de gemeente Knokke-Heist kwam.

Wat de beweegredenen waren van de beslissing geen bouwtoelating te geven? Het zou vooral het polderlandschap schaden. Heb dat daar eens bekeken?
Waar men bij de bouw van bijvoorbeeld AZ Zeno rekening mee gehouden had. Dat staat deels op steigers. Moet je dat ook eens ter plaatse gaan bekijken.Van een “doorkijk” op de polders is daar nauwelijks sprake. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan…

Hemeltergend is uiteraard het feit dat die “njet” er kwam vlak voor de eindmeet, waardoor alle inspanningen en uiteraard investeringen “umsonst” bleken.

Wat blijkbaar typisch is in dit Belgenlandje. Je begint aan iets, zet stappen vanaf A tot en met X Y, maar bij Z zegt men “Stop!”.
Als je dat bijvoorbeeld met Nederland vergelijkt, zegt men meteen bij A of B dat het (golf)project niet kan. Hier dus niet.Paul Gheysens: “Uiteraard zijn we verrast met de beslissing van de minister omdat alle adviezen van de overheidsinstanties en dus haar administratie positief waren. We gaan de argumentatie van de minister de komende dagen grondig bestuderen. Nadien zullen we beslissen hoe we dit dossier verder gaan aanpakken. We zijn er immers van overtuigd dat dit project een maatschappelijk toegevoegde waarde heeft voor Vlaanderen en Knokke-Heist.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Terug naar boven