sluiten

Van op afstand bekeken: “Stel dat…”

maa 1 april
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



Stel dat die putts gevallen waren…

Thomas Detry lukte tot nu toe zijn beste prestatie op de US PGA Tour. Met de nadruk op “tot nu toe”. Tom zal heus ooit wel juichen op die Amerikaanse Tour.
In Houston was hij er héél dicht bij. Als de haalbare putts op de slothole gevallen waren, was het al zo ver.
Alleen ontbrak hem het dat noodzakelijke geluk. De putts waren àllemaal goed. Alleen…



Wel lokte zijn perfecte swing en quasi feilloos spel
andermaal applaus uit bij kenners en commentatoren. Ook zij vroegen zich af waarom “the Belgian” nog geen wedstrijd kon winnen. Een kwestie van tijd…

Feit is wel dat Tom niet alleen zijn positie in de FedExCup verbeterde, maar ook langzaam maar zeker naar de beoogde top 50 van de Official World Golf Ranking evolueert.
Op de FedExCup-ranking is hij nu 27ste en op de OWGR 64ste.

Ook de kassa rinkelde. Detry moest wel het prijzengeld voor de runner-up met vier anderen delen, maar 553.735 dollar is ook nog leuk. Bij winst was dat duidelijk meer geweest. Stephan Jäger stak 1.638.000 dollar op zak.
Toch een groot verschil voor één slag minder…



Tom Detry zal met hetzelfde gevoel als Scottie Scheffler naar de Houston Open terugdenken. “Stel dat die putts gevallen waren…”

Opvallend is wel dat Detry zich uitgeschreven heeft voor de Valero Texas Open die donderdag op TPC San Antonio start.
Hoopt hij op in extremis op een invitatie voor The Masters? Niet helemaal onmogelijk.
Of is het de ontgoocheling van de gemiste zege die hem dat deed beslissen? Zijn lichaamstaal was na de putts op de slotholes immers overduidelijk…

Terug naar boven