sluiten

Van op afstand bekeken: Tweestromenland...

don 29 oktober
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eerder eigenwijze blik op het golfgebeuren.Tweestromenland…

Zoals de zaken er nu voorstaan mag men in Vlaanderen blijven golfen, in Wallonië niet meer…
Sport is in dit land immers regionale materie.

Waar volgens de eerste richtlijnen van het kabinet van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (NVA) individuele buitensport met maximaal vier personen toegelaten is, golf dus ook, raadde zijn Waalse collega Valèrie Glatigny (MR) aan alle sportinfrastructuren in Wallonië te sluiten, golf dus ook.
Ze schoof haar beslissing wel deels door naar de Waalse gouverneurs die uiteindelijk hun akkoord moesten geve.n
Wat voor verwarring zorgde. Sommigen Waalse golfclubs sloten, anderen bleven open.
Vandaag wordt wellicht alles duidelijker. Hopelijk zegeviert het gezonde verstand en kijkt men naar Vlaanderen en niet naar Frankrijk.Feit is wel dat we ook qua golf in een… tweestromenland leven. Wat ik met dit kleine voorbeeldje wil illustreren.
Ik was een paar jaartjes geleden op Circuit Zolder te gast om terloops mijn autosportcollega’s uit een vroeger persleven te gaan groeten. Daarbij uiteraard ook Franstaligen.
Toen ik met een paar van hen een babbeltje sloeg, kwam Kris Wauters langslopen. Hij vroeg hoe het met me ging en gaf mijn collega’s eveneens een hand. Toen mocht dat nog…Zij kenden hem een heel klein beetje als occasionele autocoureur, maar toen ik hen zei dat hij samen met broer Koen het gevierde Clouseau-duo vormde, zag je vraagtekens in hun ogen. Ze dachten meteen aan Peter Sellers “Inspector Clouseau”. Was hij ook filmacteur? Van popgroep Clouseau hadden ze nooit gehoord.
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het gros van de Franstalige zangers en zangeressen ook niet ken, alhoewel ik een fervente Spotifyer ben....

Een tweestromenland, dat zich dus niet alleen in de golfwereld manifesteert.
Alleen hopen we dat er ergens Belgische gelijkvormigheid komt. Liever vandaag dan morgen.
Maar dan wel in het voordeel van de golfsport.

Terug naar boven