sluiten

 

Vijf banen aan de Kust, vier in het West-Vlaamse binnenland

woe 21 september
Adverteer hier

West-Vlaanderen is na Antwerpen de Vlaamse provincie die de meeste golfers huisvest. Die doen dat op net geen tien golfclubs. Wanneer wordt die kaap gerond?
Toch Jack Nicklaus Signature in Knokke?

Wijlen Graaf Léopold Lippens stelde het onomwonden. “Moest de Belgische kust in de States liggen, dan had iedere gemeente minstens één golfbaan…”.
Niet dus.

Wel vind je in de kuststreek vijf golfclubs waarvan er liefst drie in de Backspin Best of Belgium Top 10, de lijst van Belgische golfbanen, schitteren.Royal Ostend (frontfoto), Royal Zoute (foto) en Koksijde Golf ter Hille horen dus bij de absolute Belgische top.
Met Westgolf en Wellington Oostende heeft de kuststreek ook nog twee zeer leuke negen holesbanen die tevens laagdrempelig zijn.
Ook belangrijk.

Maar in het hinterland is er eveneens heel wat golfplezier te vinden.Neem bijvoorbeeld Damme Golf & Country Club (foto) die iedereen kan boeien.
Zeker de President’s Nine is een heuse tester.

Dieper in het zuiden van West-Vlaanderen schuift Ieper twee golfbanen naar voor. De Palingbeek en Ieper Open Golf hebben ieder hun karakteristieken.Waregem Golf (foto) heette vroeger "Happy".
Een vlag die de lading nog steeds dekt. Leuk.Tot slot is er, net over de provinciegreens in Oost-Vlaanderen, het tot Royal gekroonde Oudenaarde dat al vijftig jaar een vaste waarde is in het Belgische golfaanbod. De Kasteel en Anker Courses zorgen daarvoor.

West-Vlaanderen, dus een binnenlandse golfreis meer dan waard.
Dat weten de West-Vlamingen uiteraard al langer.


Terug naar boven