sluiten

Voetbaltoppers schuiven hun favoriet naar voor

don 8 april
Adverteer hier

Voetballers en golf, het klikt duidelijk.
Daarom trokken we enkele (ex) Rode Duivels aan de golfmouw met de vraag wie ze als favoriet in deze Masters naar voor schuiven.Wesley Sonck is met zijn 5,6 handicap de best golfende (ex) Rode Duivel. Iemand die dus ook in het golfen erg hoog wil reiken.
“Je bent nu eenmaal een sportman…”, knipoogt hij, net uit zijn Container. “Wie ik als favoriet op Augusta National aanduid? The Masters is nog meer dan de andere tornooien een putting contest. Ik schuif dan ook drie kandidaten naar voor. Titelverdediger én wereld nummer één Dustin Johnson, Jordan Spieth en Justin Thomas. Als Dustin er in slaagt de nodige putts te maken, steekt hij er weer boven uit.”Collega-analist Geert De Vlieger gaat eveneens voor Jordan Spieth. “Hij is na zijn zege in de Texas Open duidelijk in vorm. Toch hel ik naar Bryson DeChambeau over. Hij startte in de vorige editie vol verwachtingen, maar het werd een bittere ontgoocheling. Hij zal wel tuk zijn op een revanche.”

Luc Nilis, net terug uit Jordanië, volgt Wesley en Geert. “Ook ik denk dat Jordan Spieth een grote kans maakt. Hij mocht al eens dat groene Augusta National clubjasje aantrekken. Jordan is blijkbaar op het juiste ogenblik opnieuw top na enkele zwakke jaren.Ook Xander Schauffele mag je niet uit het oog verliezen. Een stille, maar o zo efficiënte kracht, “ besluit Luc die ooit voorspelde dat een soeverein leidende Greg Norman in The Masters 1996, ondanks zijn zes slagen voorsprong, voor Nick Faldo op de knieën ging. Iets wat niemand ooit gedacht had. Luc wel.


Terug naar boven