sluiten

Wat is er leuker dan een andere baan te spelen, maar…?

din 11 januari
Adverteer hier

Greenfeeën. Het zit bij een rechtgeaarde golfer ingebakken. Men doet graag andere banen aan. Verandering van spijs doet immers eten of, in het geval van golf, smullen.
Alleen is er de prijs van de greenfee’s. Die is de laatste jaren gestegen. Zeker op de topclubs. Iedereen vindt dat uiteraard doodjammer.We zochten voor jullie uit wat de greenfee’s zijn op de recente “Backspin Best of Belgium”, de top 10 van Belgische golfbanen.


Royal Ostend (foto), dat haar toppositie wist te behouden, vraagt van maandag tot donderdag 95 euro. Vrijdag en in het weekend wordt dat 105 euro. Dat zijn wel de 2021-prijzen. Dit jaar kunnen die eventueel wat stijgen. We zijn er bepaalde strenge restricties qua starttijden.

Runner-up Royal Limburg spelen kan in de week voor 90 euro. In het weekend moet je 100 euro neertellen.

Royal Zoute
zit daar iets boven. Daar kost een rondje op de Championship Course je 110 euro.Royal Antwerp (foto) en Ravenstein afficheren de duurste greenfee. Beiden vragen 150 en 140 euro. Niemand vraagt meer in België…

Royal Waterloo volgt op een zucht met 130 euro. Zowel voor La Marache als Le Lion.

The National Brussels rondt eveneens de kaap van honderd euro. Van maandag tot donderdag bedraagt de greenfee 110 euro. Op vrijdag en in het weekend is dat 120 euro.

Royal Sart-Tilman
aait eveneens die kaap. Men vraagt daar 85 euro in de week en 100 euro in het weekend. Hulencourt is wat duurder. 90 euro in de week en 105 in het weekend.Koksijde Golf ter Hille, de nummer 10 in de “Backspin Best of Belgium” blijft onder de kaap van honderd euro. Van maandag tot donderdag vraagt men maar 70 euro. Vrijdag en in het weekend wordt dan 90 euro. Opvallend is wel dat best wat clubs vrijdag reeds als weekend beschouwen.Let wel, de greenfeeprijzen kunnen bij de start van het echte seizoen wijzigen. Wellicht niet naar onder…

Terug naar boven