sluiten

Wie schittert in Soudal Open?

Vandaag start op Rinkven de tweede editie van de Soudal Open.
Met Thomas Detry en Nicolas Colsaerts als voornaamste Belgische blikvangers. Wel geen Thomas Pieters. Die moet in LIV Golf – Tulsa starten.


Een afspraak die niemand wil missen. Wel heeft de Europese Tour niet meer de competitiviteit en uitstraling van vroeger. De huidige toppers lonken dan ook naar de meer lucratieve Amerikaanse PGA Tour.
Eén van de beweegredenen om in de Soudal Open te starten.

De top 10 van de DP World Tour krijgt op het eind van het seizoen immers een startticket voor die US PGA Tour. Ook is er dit jaar de Ryder Cup, de tweejaarlijkse confrontatie tussen de Verenigde Staten en Europa.
Thomas Detry, dit jaar debutant op de US PGA Tour, is één van de kanshebbers om in Team Europe te raken. Thomas Pieters maakt, door het feit dat hij voor LIV Golf koos, geen kans meer.Het is op Rinkven eveneens uitkijken naar vijftienjarige amateur Lev Grinberg (foto) die verleden jaar gensters sloeg.
De Oekraïner is wellicht het allergrootste jeugdtalent dat in België rondloopt. Jammer genoeg kan hij pas op achttienjarige leeftijd de Belgische nationaliteit aanvragen.
Dus nog even wachten om met de nationale driekleur te zwaaien...

Terug naar boven