sluiten

Van op afstand bekeken: “Als hij nu ook goed begint te putten…”

maa 18 maart
Adverteer hier

Golf.be-redacteur Xavier Champagne kijkt bewonderend naar Scottie Scheffler“Als hij nu ook goed begint te
putten…”

Dat hij van tee tot green de allerbeste was, inclusief de LIV Golfers, wist ik al langer. Feilloos. Zelfs met een dansende voeten bij zijn swing. Of is het dankzij die voeten?
Zie YouTube onderaan.Maar eens op de green liep het meestal fout. Vaak was hij de laatste of één van de laatsten in de putting statistieken van een tornooi.
Toch kon hij succesrijk uithalen.

Viermaal in 2022 met vooral The Masters, tweemaal verleden jaar en nu reeds tweemaal dit jaar. Dat leverde hem terecht de nummer één-plaats in de Official World Ranking op.
Een leiding die hij met het succesrijke tweeluik Arnold Palmer Invitational en The Players verder uitbouwde. Nummer twee Rory McIlroy volgt op… lichtjaren.

Of die spijt heeft dat hij Scottie adviseerde een andere putter te gebruiken om aan zijn putting yips te verhelpen? Wellicht niet.
Toppers helpen andere toppers graag. Zeker als ze sympathie voor elkaar hebben.
Hier zie je Nick Faldo op de driving range
maat, maar ook opponent Seve Ballesteros helpen.Niet dat Rory dat deed. Hij wist echter uit eigen ervaring dat een switch van blade naar mallet putter hem ook op een beter putting pad had gezet.
Scottie deed dat ook en zie, de putts die moesten vallen, vielen. Zelfs een met pijnlijke nek golfende Scottie Scheffler haalde zijn tweede opeenvolgende Players-zege binnen. De week na zijn zege in de Arnold Palmer Invitational.

Wie twijfelt er nog aan dat de 27-jarige Amerikaan, die eind april voor de eerste maal vader wordt, de onbetwistbare wereld nummer één is? Dat ook tornooi na tornooi op Woods-achtige manier toont.

En ja, men had Tiger Woods op TPC Sawgrass verwacht. Hij kwam echter niet opdagen.
Wel vandaag in de vergadering met PIF-topman Yasir Al-Rumayyan?Terug naar boven