sluiten

Vijf Belgen door naar Q Stage 2 van DP World Tour

vri 8 september
Adverteer hier

Even leek Jean de Wouters d’Oplinter (foto samen met vriendin Charlotta) naar de eindzege in de Q Stage van de DP World Tour te reiken.
Een 65 in de slotronde op Millennium tilde hem naar een -19 totaal.
Even pronkte de Rigenée-pro aan de leiding totdat zowel de Fransman Franck Daux en de Australiër Connor McKinney hem in extremis remonteerden.

Jean op het podium, maar als derde vooral binnen de zaligmakende top 19 die na Millennium een startticket voor Q Stage 2 kregen.

Hij zal daar niet de enige Belg zijn, want Kristof Ulenaers (foto), na een voortreffelijke 63 in de slotronde, haalde als vijfde dat doel eveneens.Yente Van Doren had aan een 69 genoeg om zich als elfde te plaatsen, maar voor Matthis Besard en zeker James Meyer de Beco was het even nagelbijten.
Matthis’ 68 zorgde voor een -12 totaal. Daarmee laveerde hij op een negentiende plaats rond. Zoals James Meyer de Beco die het op de slothole nog warm kreeg. Een double bogey deed hem op 74 uitkomen, maar gelukkig ook op een -12 totaal. Beide werden uiteindelijk achttiende. Net voldoende om Q Stage 2 te halen.Liefst vijf Belgen door naar Q Stage 2.
Eén van de belangrijke beweegredenen van Millennium om de Q School naar Paal te halen.


Terug naar boven