sluiten

Van op afstand bekeken: “Magic” Manon…

maa 29 april
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



“Magic” Manon…

We hebben de titel niet verzonnen. Het was de Ladies European Tour die na haar zege in de South African Women’s Open met “Magic” Manon kwam aandraven.
De manier waarop Manon de Zuid-Afrikaanse manche van de Ladies European en Sunshine Tour domineerde, ontlokte zelfs bij de LET, die nochtans veel gewoon is, deze staande ovatie.



Manon toonde zich op Erinvale onklopbaar. Perfect puttend, nauwelijks foutjes makend hield ze de verzamelde tegenstand op een voor haar comfortabele achterstand.
Wie haar eventueel in de slotronde nog kon bedreigen ging door zoveel meesterschap helemaal onderuit.



Met de oververdiende zege klimt Manon nu naar een tweede plaats in de Order of Merit van de Ladies European Tour. Finisht ze op het eind van het seizoen binnen de top vier dan mag ze opnieuw naar de Amerikaanse LPGA Tour.

Wat uiteraard haar doel blijft. Ook al kwestie haar tegenvallend LPGA Tour-debuut in 2023 te doen vergeten. Toen haalde ze, té hectisch heen en weer gereis tussen de LPGA en de Ladies European Tour, maar twee cuts in veertien Amerikaanse wedstrijden waarin ze startte.

Uiteraard staan ook
de Olympische Spelen in Parijs met rood aangeduid in haar golfagenda.
Bij haar eerste deelname aan de Olympics in Tokio eindigde ze 46ste van de 60 starters. Ook hier is er ruimte voor fikse verbetering.



Zeker als de prestatiecurve van “Magic” Manon zo blijft stijgen.
Niemand twijfelt daar aan, want ze is nu één van de vaste waarden van de Ladies European Tour geworden.
Dat werd in Zuid-Afrika duidelijk.




Terug naar boven