sluiten

Van op afstand bekeken: Soudal Open 2.0 was beter dan 1.0 en meer...

Adverteer hier

Golf.be-redacteur Xavier Champagne kijkt terug en vooruit.Soudal Open 2.0 was beter dan 1.0 en meer...


De Soudal Open was andermaal een voltreffer. Zelfs beter dan de eerste, reeds geslaagde editie.
Golazo weet duidelijk wat organiseren is.Ook Rinkven verdient een pluim. Men kijkt dan ook al uit naar de derde Soudal Open-editie.
Wat nadien?
Het contract met Golazo loopt volgend jaar af. Soudal, lees hier Vic Swerts, zal wegens het succes van de Opens wellicht titelsponsor blijven.Kijkt men dan naar een andere locatie? In België zijn er een paar kandidaten om de Belgian Open binnen te halen. Wat hun imago, zowel internationaal als nationaal, een boost kan geven.
Vraag dat maar aan Rinkven. Met de twee BKO’s en de twee Soudal Opens wordt men terecht als een European Tour-club aanzien.
Een kwaliteitslabel dat niet te versmaden is. Zelfs nu de impact van de DP World Tour aan het tanen is.

Dat laatste was vorige week merkbaar. Zal dat ook zijn volgende week in de KLM Open op Bernardus. Echte, door iedereen bekende namen zullen er niet meteen zijn. Gelukkig is er met Joost Luiten iemand, die zoals Thomas Detry op Rinkven, het publiek in vervoering kan brengen. “Joosie” won zijn nationale Open reeds tweemaal. In 2013 op de Kennemer als in 2016 op The Dutch mocht hij juichen. In 2015 op de Kennemer was dat Thomas Pieters.Pieters die het op LIV Golf alsmaar beter doet. Hij heeft zich duidelijk aangepast aan de specifieke eisen van die tornooien waar naast presteren ook fun helemaal vooraan staan.
Dat hij daar meer voor moet reizen dan op de DP World Tour neemt hij er met de glimlach bij. Stefanie en soms zijn kroost reizen mee.
One happy family…


Terug naar boven