sluiten

Van op afstand bekeken: “Welk superlatief?

din 23 april
Adverteer hier

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



Welk superlatief?

In de States zoekt men wanhopig naar een nieuw superlatief om de prestaties van Scottie Scheffler te beschrijven.
Men gebruikte reeds awesome, amazing, fabulous, fantastic, excellent, great, incredible, outstanding…

Scottie is dat allemaal. Vijf wedstrijden, vier zeges. Tigeresk…
De Amerikaan domineert het huidige internationale golfgebeuren met kop én schouder. Ook de LIV Golfers zouden niets tegen hem kunnen beginnen. Dat werd in de voorbije Masters bewezen.



Scottie had één zwak golfonderdeel, het putten. Soms deed het pijn aan de ogen hoe hij niet zo lang geleden ogenschijnlijk makkelijke putts miste. Een tip van Rory McIlroy, die hem van blade naar mallet putter deed overstappen, en één sessie met de Engelse putting goeroe Phil Kenyon gomden dat zwakke punt uit.



Scottie Scheffler maakt nu putts die hij vroeger nooit maakte. En vermits hij van tee tot green al de beste was, kneedde dat putten hem tot de onvoorwaardelijke nummer één.
Alleen…

Scottie mist nog steeds het charisma dat sommige andere toppers hebben. Het kennerspubliek apprecieert hem, maar hij mist toch dat extraatje om een heuse
volksheld te worden. Daarvoor is zijn imago te braaf. Sommigen noemen het zelfs saai.
Ook woont hij niet zoals veel van zijn collega’s in Florida, maar wel nog in Dallas Texas. Dat hij daar meer “state taxes” moet betalen dan in het fiscaal aantrekkelijke Florida deert hem niet.



Geld is geen issue voor Scottie die nu wel op een berg van dollars zit. Alleen dit jaar verdiende hij 4 miljoen dollar met zijn zeges in de Arnold Palmer Invitational, 4,5 miljoen dollar in The Players, 3,6 miljoen dollar in The Masters, 3,6 miljoen dollar in de RBC Heritage met daar tussen nog eens 553.735 dollar voor zijn tweede plaats in de Houston Open.

We hebben de som voor jullie gemaakt: 16.253.735 dollar in vijf wedstrijden. Nog even hij verbetert het record dat hij verleden jaar vestigde. Toen stak hij 21.014.342 dollar op zak.
De 27-jarige vergaarde tot nu toe meer dan 61 miljoen dollar aan prijzengeld.



Toch tuft hij nog steeds rond in een GMC Yukon XL uit 2012 met… 300.000 km op de teller.
“I’m not a car guy…”


Terug naar boven